Canan Karatay'dan Covid aşısı olanlara hayati uyarı: 'Örtbas etmeye çalışıyorlar'
Canan Karatay, koronavirüs aşısına dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Karatay; koronavirüs aşısı olanlarda uyuz, zona, beyin ve kalp hastalıklarının çok arttığını belirtti.

Dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgını tekrar korku saldı. Halk sağlığı uzmanları, Delta ve Omicron varyantlarından sonra yeni bir salgın türünün yayıldığını söyledi.

Covid-19'un Omicron formunun yeni bir varyantı olan Eris pandemiyi yeniden gündeme getirdi. Eris dünya çapında vakaları yeniden tırmanışa geçirirken DSÖ, Covid-19'un "BA.2.86" varyantını, taşıdığı mutasyonlar nedeniyle "gözlem altındaki varyant" olarak güncelledi. 

Dünya genelinde Eris nedeniyle hastaneye yatışların artmasından endişe edilirken, yeni bir Covid aşısının da önümüzdeki ay çıkması bekleniyor. Sağlık kuruluşları ve büyük eczane zincirleri, Omicron varyantına karşı geliştirilen yeni aşıyı önümüzdeki aydan itibaren erişime açmaya hazırlanırken, Eris varyantının ortaya çıkmasının ardından yeni çalışmaların da başlayacağı duyuruldu.

Yeni aşı çalışmalarının konuşulduğu bugünlerde Prof. Dr. Canan Karatay'dan Covid-19 aşılarıyla ilgili çok konuşulacak bir açıklama geldi.

Sözcü Tv'ye konuşan Karatay, "COVID aşısı olanlarda cilt döküntüsü, uyuz, zona, beyin ve kalp hastalıkları çok arttı. Bağışıklık sistemini çökertti, kızamık diye örtbas etmeye çalışıyorlar" dedi.

Editör: Yadigar Hanım