Prof. Dr. Celal Şengör, Marmara Bölgesi'nde beklenen bir depremin zamanlaması ve muhtemel can kaybı hakkında tahminlerini paylaştı. Kahramanmaraş'taki yıkıcı depremler binlerce insanın hayatını kaybetmesine neden olurken, Türkiye'nin deprem gerçeğini unutmaması gerektiği konusunda uyarılarda bulundu.

Türkiye'nin Marmara Bölgesi'nde beklenen büyük depremle ilgili endişeler artarken, Prof. Dr. Celal Şengör'den önemli uyarılar geldi.

Madde bağımlısından bıçaklı saldırı: 2 ölü, 7 yaralı Madde bağımlısından bıçaklı saldırı: 2 ölü, 7 yaralı

"20 yıl içinde İstanbul'u etkileyecek büyük bir deprem olacak" diyen Şengör, CNN International'a verdiği röportajda, İstanbul'un depreme ne kadar hazır olduğu konusundaki endişeleri dile getirdi.

"İstanbul için durum hiç parlak görünmüyor" diyen Şengör, büyük bir depremin olasılığının yüksek olduğunu belirtti. Haberde, İstanbul'un tarihi olarak Bizans ve Osmanlı imparatorluklarının başkenti olduğu ve şu anda 16 milyon insanın yaşadığı bir metropol olduğu vurgulandı. Ayrıca, şehrin Kuzey Anadolu fay hattına tehlikeli derecede yakın olduğu ve bu fay hattının Marmara Denizi'nden geçtiği belirtildi.

Kaynak: Haber Merkezi