Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Yarısı Bizden projesine bugüne kadar toplam 1 milyon 233 bin bağımsız bölüm için müracaat yapıldı. Yüzde yüz uzlaşma sağlanan bina sayısı ise 14 bindir. Bu da yaklaşık 72 bin bağımsız bölüme denk geliyor" dedi. 

Ankara sele teslim oldu! Yollar çöktü ev ve iş yerleri hasar aldı Ankara sele teslim oldu! Yollar çöktü ev ve iş yerleri hasar aldı

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremde dolaylı olarak 18 şehir zarar görmüş bulunuyor. Özhaseki depremin yaşandığı illerde devletimiz ilk dakikadan itibaren bulunmaya devam ediyor diye ifadede bulundu. Yapılan hasar incelemeleri sonucunda 680 bin konut ve 170 bin bağımsız bölümün ağır hasar aldığını ve kullanılamaz hale geldiğini ifade etti. Depremden dolayı oluşan maliyet hakkında Özhaseki "Gece gündüz demeden çalışıp bu hasarların altından kalkacağız. Hiç kimse merak etmesin. En kısa sürede vatandaşlarımızın evlerini, güvenli konutları yapıp kendilerine teslim edeceğiz" dedi. Bakan Özhaseki 200 bin konutun inşaasının devam ettiğini ve yıl sonuna kadar 46 bin konutun teslim edileceğini söyledi.

Editör: Şule Akyol