Türkiye’de seçimlerde şaibe iddiaları artık yaygın bir görüş haline geldi. Trafolara giren kedilerden mühürsüz oylara, veri akışının durmasından yapay zekaya kadar pek çok tartışma yaşandı. Bu nedenle muhalefet partileri, özellikle CHP, seçim güvenliği için dijital alanda nasıl ilerlediklerini anlatıyor.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 81 il başkanına seçim güvenliği çalışmalarını tamamlamalarını söyledi. Partinin kozmik odası güçlendirildi ve kurumsal internet sitesinden seçim sonuçları takip edilebilecek. Her ilçede bilişim sorumluları görev alacak ve veri girişi test edilecek.

Tolga Akalın'ın açıklaması herkesi aydınlattı! İYİ Parti'deki Saray'ın temsilcisi Oktay Vural mı? Tolga Akalın'ın açıklaması herkesi aydınlattı! İYİ Parti'deki Saray'ın temsilcisi Oktay Vural mı?

Ancak CHP’nin geçmiş seçimlerde veri akışı konusunda sorunlar yaşadığı ve alternatif platformlarının çöktüğü biliniyor. CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun “öndeyiz” tweeti de gerçeği yansıtmadı. Seçim güvenliği sorumlusu Adıgüzel görevden alındı ve yerine Devrim Barış Çelik atandı.

Kaynak: Haber Merkezi