Seçimler öncesi yaptığı mitinglerde Millet İttifakı ve Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu sık sık PKK terör örgütüyle birlikte hareket etmekle suçlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır'a Kürdistan dediği video ortaya çıktı. CHP Gençlik Kolları'nın paylaştığı video tepkilere neden oldu.

CHP Gençlik Kolları, Twitter'da “Montaj değil gerçeği arayanlara” notuyla bir video paylaştı. Habur Sınır Kapısı'nda yaşanan rezaletlerin de yer aldığı paylaşımda, Cumhur İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın 2013 yılın Kasım ayında Diyarbakır’da katıldığı toplu açılış törenindeki “Kürdistan bölgesindeki değerli kardeşlerimizi muhabbetle selamlıyorum” sözleri gündem oldu.

Videonun devamında ise dönemin Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın Erdoğan’ın "Kürdistan" açıklamasına ilişkin, “Erdoğan bu ifadeyi bilinçli olarak kullandı.” sözleri yer verildi.

Çözüm sürecinde kuzey Irak’tan gelenlerin otobüsün üzerinden halkı selamladığı ve Abdullah Öcalan lehine sloganların atıldığı video “Teröristlerle Erdoğan iş birliği yaptı. Karar ver Türkiye” yazısıyla son buldu.

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün akşam katıldığı TRT ortak yayınında “Kılıçdaroğlu’nun, Kandil’dekilerle video çekimleri var. Bunları yayınladılar. Haydi, haydi türü. Anladınız mı? Kandil’dekilerle bu şekilde ama montaj, ama şu, ama bu… Video çekimlerini yaptılar. PKK'lılar videolarla bunlara destek verdiler.” ifadelerini kullanmıştı. Erdoğan'ın bu açıklaması üzerine CHP Gençlik Kolları da "gerçeği arayanlar" diyerek Erdoğan'ın "Kürdistan" açıklamasına dikkat çekti.

Editör: Yadigar Hanım