Mart 2019 seçimlerinde Yalova Belediye Başkanı seçilen, ancak kendisinden önceki yönetim dönemindeki bir zimmet iddiası sonucu 27 Şubat 2020’de görevden uzaklaştırılan CHP’li Vefa Salman’ın da Yalova 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı davanın dokuzuncu duruşması yapıldı.

Mahkeme heyeti her iki dosyanın birbiriyle benzerlik taşıdığı, sanıklar hakkında verilecek kararın diğer sanıkları da etkileyeceği değerlendirmesi ile talebi reddetti.

SOYLU: TEHDİTLER VE HAKARETLER SAVURAN EŞKİYA TAKIMI...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da, Sabah gazetesinin konuya dair verdiği haberi alıntılayarak "Dün İçişleri Bakanlığı önüne gelip tehditler ve hakaretler savuran eşkiya takımı, bugün de mahkeme bastı" ifadelerine yer verdi.

Soylu ardından yeni bir paylaşım yaparak "CHP, tarihinin yüz karası bir ekiple yönetiliyor. Milletin emanet ettiği belediyelerini yolsuzluk çukuruna sokan, iş takipçileri ve terör örgütlerine yağmalatan; mahkeme basan, şımarık, fersude bir ekip. Ne demişler, "Körle yatan, şaşı kalkar." HDPKK, CHP'nin aklını almış" dedi.

CHP'Lİ İSİMLERDEN SERT PAYLAŞIMLAR

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, "Bir eşkiya arıyorsan aynaya bak suç işleri bakanı; suçsuz günahsız bir belediye Başkanının hakkını gasp ettin Utanmaz adam! başsavcıları arıyorsun talimat veriyorsun! Bu ülkenin yüz karasısın sen!" dedi.

ali mahir başarır

ali mahir başarır 2

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç da "Adalet ayaklar altına alınırken milletin hakkını ve hukukunu korumak isteyen milletvekillerine dil uzatan, uyuşturucu baronlarının ve kara para aklayıcılarının dostu Süleyman Soylu’nun sözünün değeri yoktur" sözleriyle tepki gösterdi.

özkoç

altay

emir

Editör: Gökçe Sevim