MHP Mansur Yavaş'ı hedef aldı MHP Mansur Yavaş'ı hedef aldı

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, parti içinde yaşanan anlaşmazlıklar nedeniyle adaylıktan feragat etmişti. Ancak yapılan yoğun görüşmeler neticesinde ikna edilerek adaylığını sürdürmeye razı oldu.

Yerel seçimlerin başlamasına kısa bir süre kala, CHP’de yaşanan bu önemli kriz, Başkan Hürriyet’in karar değiştirmesiyle atlatıldı. Hürriyet, daha önce belediye meclis üyeliği listesinde yer almasını istediği bazı isimlerin dahil edilmemesine tepki olarak adaylıktan çekildiğini duyurmuştu.

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek’in müdahalesi ve İzmit’e yapmış olduğu ziyaret sonrasında, Hürriyet ile yapılan görüşme olumlu sonuçlandı ve Hürriyet adaylığını devam ettirme kararı aldı. Fatma Kaplan Hürriyet, daha önce de CHP Kocaeli Milletvekili olarak görev yapmış ve İzmit Belediye Başkanlığı’nı üstlenen ikinci kadın olarak tarihe geçmişti.

Adaylıktan çekilme kararı AKP tarafından memnuniyetle karşılanmışken, Hürriyet’in adaylığını yeniden kabul etmesi üzerine, SÖZCÜ’ye verdiği demeçte “Yola devam” ifadesini kullanarak kararlılığını gösterdi.

Kaynak: sözcü- Saygı Öztürk