Özgür Özel, CHP’de değişim isteyenlerin desteğiyle Kemal Kılıçdaroğlu’nu genel başkanlıktan indirdi. Kılıçdaroğlu’na sadık olduğu bilinen Özel, seçildikten sonra partiyi yönetmekte zorlandı. Ekrem İmamoğlu ile arasında çıkan anlaşmazlıklar parti içinde bölünmelere yol açtı. Aday belirlemede yaptığı yanlış tercihler partililerin tepkisini topladı! Listeye giremeyen isimler, genel merkeze karşı ayaklandı. 

Aday yapılmayan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, CHP’li Adana Seyhan Belediye Başkanı Mehmet Akif Akay ve Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin partiden ayrıldıklarını duyurdu.

Bugün de Erdek CHP Gençlik Kolları Başkanı Mert Örs “Hainlerle aynı safta durmam” diyerek istifa etti. CHP Şahinbey İlçe Başkanı Mehmet Aydın Şahin de partisiyle yollarını ayırdı. 14 ve 28 Mayıs seçimlerinin ardından CHP’de değişim rüzgarları esmeye başladı. 13 seçim kaybeden Kemal Kılıçdaroğlu görevi bıraktı, yerine Özgür Özel geldi. Her zaman değişimden bahseden, seçim kazanacağını söyleyen ve teşkilatına “Gidin ve seçimi kazanın” diyen Özgür Özel, partideki dengeyi sağlayamadı. Bir zamanlar kardeşim dediği Ekrem İmamoğlu ile güç mücadelesine giren Özgür Özel, aday seçiminde tıkandı.

LİYAKATİ OLMAYAN ADAYLAR PARTİYİ SARSITI

Liyakati olmayan adaylar hem seçmenin hem de teşkilatın güvenini kaybetti. Pazartesi akşamı yapılan MYK ve PM toplantılarında 11 belediye başkan adayı açıklandı. Adaylar partililerin beklentilerini karşılamadı. Adaylara tepki gösteren partililer CHP İstanbul İl Başkanlığı önünde toplandı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İl Başkanı Özgür Çelik’e istifa çağrısı yaptı. Özgür Özel de partililerin hedefindeydi. Değişim vaat eden Özel, partiyi kaosa sürükledi. Partide istifalar birbiri ardına geldi.

GÜRSEL TEKİN’DEN PARTİ İÇİ İKTİDAR ELEŞTİRİSİ

İlk istifa CHP’nin kalesi Kadıköy’den geldi. Belediye başkan aday adayı olan ancak listede yer almayan CHP eski Genel Sekreteri ve İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, partisinden ayrıldı. Sosyal medyada yaptığı açıklamada CHP’de ahbap- çavuş ilişkisi ve hemşericilik olduğunu ve parti içinde iktidar kavgası yapıldığını belirtti.

ADAY OLMAYINCA İSTİFA ETTİLER

İlçe belediyeleri de genel merkezin aday seçimine tepki gösterdi. Aday gösterilmeyen Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, CHP’li Adana Seyhan Belediye Başkanı Mehmet Akif Akay ve Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin partiden istifa ettiklerini açıkladı. Soner Çetin, adayların ahbap çavuş ilişkisiyle belirlendiğini iddia etti.

“HAİNLERLE AYNI YOLDA OLMAZ”

CHP lideri Özel'den Bakan Yerlikaya'ya '1 Mayıs' telefonu CHP lideri Özel'den Bakan Yerlikaya'ya '1 Mayıs' telefonu

CHP’deki istifa depremi bugün de devam etti. İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan ve Erdek belediye başkan aday adayı olan Özlem Sarı ile Erdek’te 4 dönem belediye başkanlığı yapan eşi Hüseyin Sarı partiden ayrıldı. Bunun üzerine bir hamle de Erdek CHP Gençlik Kolları Başkanı Mert Örs’ten geldi. Burhan Karışık’ın belediye başkan adayı olmasına tepki gösteren Örs, “Hainlerle aynı yolda olmaz” diyerek istifa etti. 35 kişiyle birlikte partiyi terk etti! Mert Örs’ün ardından en az 200 kişinin daha istifa edeceği söylendi.

GAZİANTEP İLÇE YÖNETİMİ DE KAZAN KALDIRDI!

Bir istifa dalgası da Gaziantep’ten geldi. CHP Şahinbey ilçe başkanı Mehmet Aydın Şahin, kongre ve kurultay sürecinde il düzeyindeki fikir ayrılıkları nedeniyle görevinden istifa ettiğini duyurdu. Şahin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları söyledi: Kongre ve kurultay sürecinde, il düzeyindeki fikir ayrılıkları partinin önüne geçti. Partinin başarısı için görevimi onur duyarak yaptım. Ancak bu süreçte yönetim kurulu üyelerimle birlikte istifa etmeye karar verdim. Bu vesileyle; yönetim kurulu üyelerime, mahallelerime, kadınlara, gençlere, sandık ve okul görevlilerine, eylem ve etkinliklere katılanlara, yanımda olanlara, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Partiye verdiğim emekleri helal ediyor, Partinin bana kattıklarına şükran duyuyorum.

Kaynak: Haber Merkezi