Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı görevini bırakan Burcu Köksal’ın yerine, grup başkanvekili olarak Ankara Milletvekili Murat Emir getirildi.

CHP’nin Meclis Grubu, yeni grup başkanvekili ve Disiplin Kurulu üyelerini seçmek üzere kapalı bir oturumda toplandı. Ankara Milletvekili Murat Emir ile İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, grup başkanvekilliği için yarıştı. Dört milletvekilinin belediye başkanı olması nedeniyle, CHP’de mevcut sandalye sayısı 125’e düştü ve grup başkanvekili seçimi için gerekli olan salt çoğunluk 63 oydu. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in katılmadığı seçimde, Murat Emir 66 oy alarak yeni grup başkanvekili oldu. Sevda Erdan Kılıç ise 48 oy aldı ve 10 milletvekili oylamaya katılmadı.

AKP MYK’dan değişiklik çıkmadı AKP MYK’dan değişiklik çıkmadı

Murat Emir Kimdir?

1969 Malatya doğumlu CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, eğitimini 1992’de Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde ve 2009’da Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde tamamladı. Sağlık Bakanlığı Ankara Hastanesi’nde 1992-1996 yılları arasında göz hastalıkları üzerine ihtisas yapan Emir, Almanya’daki Heidelberg Üniversitesi’nde Lazer Fiziği üzerine yüksek lisans yaptı. Ayrıca, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tıp tarihi ve etik üzerine doktora derecesine sahiptir.

Kaynak: NTV