Nimet Özdemir, İYİ Parti'den istifa etti Nimet Özdemir, İYİ Parti'den istifa etti

Cumhuriyet Halk Partisi'nden, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Özgür Özel'e yönelttiği dört soruya keskin bir yanıt verildi. CHP Sözcüsü Deniz Yücel, basın toplantısında Sinan Ateş cinayeti soruşturması ve Bahçeli'nin ifadelerine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İşte CHP Sözcüsü Deniz Yücel'in açıklamaları:

 "Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesi sırasında sessiz kalan bir partinin bize mertlikten bahsetmemesi gerektiğini, Bahçeli'nin sorularını ciddiye almadığımızı ve cevaplamayı kendimize yük olarak gördüğümüzü" belirtti.

"Genel başkanımızın isim vermeden bahsettiği bu iki kişinin, sosyal medya üzerinden aşırı tepkilerle kendilerini ele verdiklerini ve MHP ile Ülkü Ocakları'nın bu kişilere sahip çıkmadığını" ifade etti.

 "Türkiye'de yankı uyandıran bu cinayetle ilişkilendirilen eski bir milletvekilinin, bir genel başkan yardımcısı tarafından öldürülme korkusu yaşamasının sebebini ve MHP'nin bir siyasi parti olarak bu tür suçlara bulaşanları korumaması gerektiğini" vurguladı.

"CHP'nin mahkeme kararını siyasi olarak değerlendirmesinin ve hukuksuzluk vurgusu yapmasının kabul edilemez olduğunu, PKK'nın tarihçesi ve bölücü terör örgütünün hedeflerine değinerek, Özgür Özel ve yönetimine yönelik sorular sorduğunu ve mertçe cevap beklediğini" söyledi.

Kaynak: Haber Merkezi