Ankara’da eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesinin üzerinden 4 ay geçti. CHP, Sinan ateş afişini Devlet Bahçeli Köprülü Kavşağı’na astırttı.

Türkiye’nin gündemine oturan suikastla ilgili ‘siyasi cinayet’ iddiaları gündeme gelirken, muhalefet partileri Ateş’in ailesine ve sevenlerine “katili bulacağız” sözünü verdi.

Suikasta ilişkin muhalefet partisi liderlerinin yanı sıra çok sayıda yurttaş sosyal medya üzerinden ‘cinayetin aydınlatılmasını’ talep ederek tepki gösterdi.

BAHÇELİ KÖPRÜLÜ KAVŞAĞI’NA AFİŞ

Tepkilere bir yenisi de Manisa’da eklendi. CHP Gençlik Kolları Yunusemre İlçe Başkanı Mehmet Arslan, Devlet Bahçeli Köprülü Kavşağı’na ‘Sinan Ateş’ afişi astı. Afişte, “Sinan Ateş’i torbacılara vurdurtan katil kim” sorusu yer aldı.

Genç sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Geçtiğimiz aylarda Ankara’nın orta yerinde Sinan Ateş’i torbacılara vurdurdular. Kimse görmedi, duymadı, bilmedi. Eğer bu memleketin bir ferdi sırf düşünceleri yüzünden katlediliyorsa hesabını sormak boynumuzun borcudur. Biz gençler olarak artık kaybettiklerimizi anmak ya da anılan kişi olmak istemiyoruz. Hangi görüşten olursak olalım hepimizin tek bir ortak paydası var o da memleket. Sinan Ateş için adalet istiyoruz.”

KILIÇDAROĞLU ATEŞ’İN EŞİNE SÖZ VERDİ

Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu CHP Genel Merkezi’nde ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, Ateş ile yaptığı görüşmede “cinayeti aydınlatma” sözü verdi.

Kılıçdaroğlu, ziyaretin ardından “Bugün rahmetli Sinan Ateş’in eşi sevgili kızım Ayşe Ateş beni ziyaret etti. Sadece şunu söyleyeceğim: Allah bana ömür verdiği sürece, onu yanıbaşımdan ayırmayacağım, benim yol arkadaşımdır. Sinan Ateş’in hesabını beraber soracağız” açıklamasında bulundu.

Editör: Ali Özyiğit