CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, dün İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "Ebabiller" isimli 8 bin kişilik troll ordusu olduğunu iddia ederek, trollerin başında da bakan müşaviri olduğunu belirttiği Emin Şen'in bulunduğunu belgelerle açıklamıştı. Özel'in bu açıklamasının ardından 'devlet ihale sorgulama' sayfası EKAP (Elektronik Kamu Alımları Platformu) planlanandan bir gün önce bakıma alındı.

TROLLERİN MAAŞI KAMU İHALELERİNDEN

Özgür Özel, Emin Şen'in kamudan aldığı ihaleler sayesinde 'trol'lere maaş ödemesi yapıldığını ifade etmiş, İçişleri Bakanlığı, daha Özgür Özel'in basın toplantısı sürerken, Emin Şen'in bakanlık müşaviri görevini yürütmediğini açıklamıştı.

Özel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun uyuşturucu ticareti hakkında iktidarı eleştirmesi sonrası Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) ve Jandarma Genel Komutanlığı'nın yaptığı açıklamayı da Emin Şen'in attığını iddia etti.

EKAP BAKIMA ALINDI

CHP'li Özel'in iddialarından saatler sonra devlet ihalelerinin sorgulandığı EKAP, 'bakıma' alındı. Kamu İhale Kurumu tarafından yapılan açıklamada 'bakımın' 13 Ocak'ta yapılacağı ''Dikkat - Planlı Kesinti: Sistemde yapılacak bakım çalışması nedeniyle 13 Ocak 2023 Cuma 19.00 - 22.00 saatleri arasında EKAP ve http://ihale.gov.tr sistemine geçici süreyle erişilemeyecektir'' ifadeleri ile duyurulmuştu.

EKAP NEDİR?

Elektronik kamu alımları platformu anlamına gelen Ekap üzerinden ilanlı ya da ilansız tüm ihaleler takip edilmektedir. Ekap sistemine kayıt olmak için ise herhangi bir ücret istenmemektedir. Ücretsiz bir şekilde kayıt işlemi gerçekleştirilen bir ihale takip sistemidir. Ekap aynı zamanda şartnamelere de ulaşmanızı sağlayan bir elektronik ihale takip sistemidir.

CHP'li Özgür Özel'in iddialarının ardından 'ihale sorgulama' sayfası  'bakıma' alındı

Editör: Yadigar Hanım