İstanbul Beşiktaş'ta Zincirleme Kaza: 8 Yaralı İstanbul Beşiktaş'ta Zincirleme Kaza: 8 Yaralı

Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Akkuş, CHP’li, belediye önünde Nebiha Yetimoğlu’na saldırıp boğazını sıktı ve küfür etti. Bu skandal olaya çok tepki geldi ve Yetimoğlu, Akkuş hakkında bugün şikayette bulundu. Yetimoğlu, yaşadıklarını ilk defa anlatırken, böyle bir davranışı ne kocasından ne de babasından görmediğini söyledi ve “Özür dilemesi halinde konuyu kapatırım" dedi.

İstanbul Büyükçekmece’de bir sitenin imar işlemlerinde rüşvet verildiği iddiasıyla 22 kişi, aralarında belediye çalışanlarının da olduğu bir operasyonla gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar belediyeye getirilip odaları aranırken, onlara destek olmak için belediye önünde toplanan bir grup vardı. Bu gruptan Hasan Akkuş, Nebiha Yetimoğlu’na hakaret edip boğazını sıktı. Bu anlar kameraya yansıdı ve Yetimoğlu, Akkuş’tan şikayetçi oldu. Yetimoğlu, saldırıya uğradıktan sonra yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Devlete ‘yuh’ diyene karşı çıktım”

Yetimoğlu, belediyeyle veya Hasan Akkuş’la bir sorunu olmadığını, kızına burs verdiklerini, belediyenin düzenlediği gezilere katıldıklarını söyledi. Yetimoğlu, “Böyle bir şey yaşamak istemezdim. Biz oraya iş için başvurmak ve bahçeye bank istemek için gitmiştik. Olay çıkınca orada kaldık. Boğazımı sıkan adam, hükümete ‘yuh’ dedi. Ben de milliyetçi, devletçi, vatansever bir insanım. Kime ‘yuh’ diyorsun, devlete mi diyorsun diye sordum. Bir saniye geçmeden boğazıma sarıldı" dedi.

“Böyle bir şeyi ilk defa gördüm”

Nebiha Yetimoğlu, “Hayatımda hiçbir erkek, ne kocam ne babam böyle bir şey yapmadı. Hayatımda ilk defa böyle bir şey gördüm. Boğazıma sarılıp ‘seni öldürürüm gibi’ bir şeyler söyledi. Kötü sözler de etti ama ben onları söylemek istemiyorum. Öyle olunca şaşırdım, şok oldum. Hemen ayırdılar bizi. Eve geldik. Böyle bir şey olacağını sanmamıştım. Belediyeyle veya o insanla bir problemim yok. Onlarla hep geziye gittik. Hasan Akgün kadınlar için piknik yapardı, bizi de alırlardı. Bugün polisler geldi, aldılar. Bizim görevimiz bu teyze dediler. ‘Ben istemiyorum, bir özür dilese yeter, olayı büyütmeye gerek yok’ dedim. Ama onlar görevimiz bu, gitmemiz lazım dediler. Kısa bir şey soracaklar dediler. Sordular, ben de devletime yardımcı olmak için size dediklerimi onlara da dedim. Benim derdim devlet, vatan, millet” şeklinde konuştu.

Akkuş’tan özür açıklaması Diğer yandan, olaya karışan Hasan Akkuş, avukatı aracılığıyla bir açıklama yaptı. Hasan Akkuş, “Öfke kontrolümü kaybedip ablamızı kırdığım ve kamuoyunda bu şekilde göründüğüm için tüm inananlardan ve kamuoyundan özür dilerim” dedi.

Kaynak: DHA