İktidar Değil Muhalefet Vatandaşın Malına Çöktü! CHP’nin İlçe Başkanından Nitelikli Gasp!
Bu işe şeytanın bile aklı ermez! Bursa’nın en büyük ilçesi konumunda olan şuan 56 il’i bile sollayan Osmangazi İlçesinin ana muhalefet partisi ilçe başkanının bizati olarak yönettiği alengirli alışverişte Bursa’dan 200 kilometre uzaklıktaki bir ilde yaşayan mal sahibi mağdur edildi. 2010 yılında Osmangazi’nin nezih mahallesi Çekirge’ye giden yol üzerinde 350 metrekarelik bir dükkanı “Lokanta” vasfıyla mal sahibinden kiralayan Cengiz Çelikten takip eden birkaç sene içinde “Turizm ve Kültür Bakanlığı” onayıyla kiraladığı işletmesini “Müzikli Alkol” ruhsatına işletmenin mülk sahibinin haberi olmadan almayı başararak iş yerini içkili resturanta çevirdi. Şuan tartışmalı bir kongrede ilçe başkanlığı görevine gelen ve rakibine 9 oy fark eden Cengiz Çelikten geçtiğimiz haftalarda CHP Osmangazi Belediye Başkanı adayının daha önce iki kez şansını deneyen 2014’de oyları yüzde 33’lere 2019’da da yüzde 41’lere kadar çıkartan önceki dönem Bursa Milletvekili Erkan Aydın’ın isminin ilan edilmesiyle birlikte “Seçilmiş Yönetimden 11 İstifa Olması” sebebiyle zor günler geçirmiş. Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, Milletvekilleri Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Orhan Sarıbal, Hasan öztürk ve Kayıhan Pala ile İl Başkanı Nihat Yeşiltaş’ın yoğun telefon diplomasisi ile yönetim düşmekten kurtulmuştu. 
Hala tartışmaların odağındaki Cengiz Celikten, ilçenin delikli bir kuruşu olmamasına rağmen, 2024 Mahalli İdareler Seçimlerine ramak kala İlçe Binasını oldukça lüks masraflar yaparak Ulucami karşısına taşımış tabanının da eleştirilerine maruz kalmıştı. Çelikten bu finans yükünü aşabilmek için öyle bir yöntemi devreye soktu ki; akkıl sır bu işe ermedi! Çelikten; kökü sosyal demokrat olmayan, cebinde parası olan, partiye maddi yardımda bulunan isimleri belediye meclis üyeliği sıralamasında ön saflara yazdırdı. Bununla yetinmeyen Çelikten’in rakip olarak gördüğü isimden de taşınma ve eşya masrafına ortak etmek için 400 bin lira aldığı kulislere düştü! Çelikten’in manevraları elbette bununla da bitmedi! 2010 yılında lokanta olarak tuttuğu sonrasında da lüks içkili restorasyona çevirdiği işletmeyi demirbaşlarla kiralamasına rağmen ilçe başkanı olarak seçildikten birkaç ay sonra, müessese müdürünü mahfuz tutarak Muradiye mahallesi, Kükürtlü caddesi olarak resmi kayıtlara geçen içindeki tüm müşteri ve demirbaş haklarıyla birlikte 3’cü bir şahsa 2,900,000 liraya sattı! Aldığı peşin paraylada Cengiz Çelikten; Çakırağa Hamamı karşında 2000’li yıllardan beri işettiği biranesinin bitişiğinde geçmiş dönem milletvekilli bir isme ait olan bir mülkü satın aldı. Yapılan bu satış sonrasında ise; Allah’ın takdiri diyelim Temiz Cadde üzerinde bulunan ve Üftade Hazretleri’ninde Türbesi’nin bulunduğu alana komşu olan alanda heyelan yaşanarak 9 siteden oluşan “Sur Dibi” olarak bilinen yerde toprak kayması oldu. Büyükşehir ve Osmangazi Belediye Meclisi tarafından alınan kararla alan komple kamulaştırma kapsamına girdi. 2024 ocak ayı itibariyle Cengiz Çelikten’e ait olan işletmelerde dahil yıkılmayan 5 bina açılan “Kamulaştırma” davasında verilen ödemenin yükseltilmesi beklenirken Osmangazi Belediyesi’nin mahkemenin sonuçlanmasını beklemeden söz konusu binaları 15 şubata kadar yıkacağı öğrenildi. Cengiz Çelikten’in söz konusu binayı alırken tapuda 550 bin rayiç bedel göstermesi nedeniyle verilen kamulaştırma rakamına itiraz ettiği, binaları da boşaltmayı red ettiği gelen bilgiler arasında.
Yapılan usulsüz iş yeri satışı ile “Tartışmalı İçkili Lokantası” gerçek sahibine sürekli tehditler savuran Cengiz Çelikten mal sahibi tarafından gün gün toplanan evraklarla birlikte önce Genel Başkan Özgür Özel’e ve Genel Başkan Yardımcılarına sonrasında da Bursa Milletvekilleri ve İl Başkanlığı makamına dilekçe ile şikayet edildi. Geçtiğimiz haftalarda da gerçek mal sahibi elindeki evraklarla “Cumhuriyet Bursa Başsavcılığı Makamına – Nitelikli Dolandırıcılık” Suçlaması ile ifade vererek maddi manevi tazminat davasının açılmasının önünü açtı. 7’den 70’e CHP camiasının dilinde olan bu olay için Cengiz Celikten yakın çevresine iddiların düzmece olduğunu söylerken emniyet birimlerine de ilk ifadesini verdi. İlk ifadelerinde Cengiz Çelikten’in olayın vuku bulduğu gibi olmadığını gerçek mal sahibinin tüm gelişmelerden haberi olduğunu, mal sahibinin yaşlılık nedeniyle bazı olayları hatırlamadığı gibi söylemlerde kendini savunduğu iddia edildi. CİMER dahil her resmi birime şikayet dosyasını gönderen gerçek mal sahibini ise CHP’de hiçbir makamın kendisini dinleyerek “Evet Haklısınız” dedikten sonra sorunun çözümü için adım atmaması! Yaşlı mal sahibinin ise yakın çevresine ise; “Koltuk bu kadar tatlımı gözler ve vicdanlar kör olmuş!” Dediği ifade ediliyor!

Sinek ısırığı kaşınmasına iyi gelecek öneriler! Sinek ısırığı kaşınmasına iyi gelecek öneriler!

WhatsApp Image 2024-01-17 at 12.53.36WhatsApp Image 2024-01-17 at 12.32.06 (1)WhatsApp Image 2024-01-17 at 12.32.04WhatsApp Image 2024-01-17 at 12.32.03 (1)WhatsApp Image 2024-01-17 at 12.32.01WhatsApp Image 2024-01-17 at 12.32.04 (1)WhatsApp Image 2024-01-17 at 12.32.06

Editör: Habererk Com