Pekin yönetiminin Covid-19 politikasındaki yön değişikliğiyle yurt dışı seyahat kısıtlamaları ve sınır tedbirlerinin kaldırılacağını açıklamasının ardından aralarında ABD, Hindistan, Japonya, İtalya ve Malezya'nın olduğu ülkeler, Çin ve bölgelerinden seyahat eden yolculara test uygulanması ve sağlık durumlarının izlenmesine yönelik tedbirler uygulayacağını duyurdu.

ABD, Çin ana karasından ve Hong Kong ile Makau özel idari bölgelerinden gelecek yolcuların varışlarında son iki günde yapılmış PCR testinin negatif sonucunu gösterme şartı getireceğini açıkladı. Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi, ayrıca Amerikan vatandaşlarının Çin ve bölgelerine seyahatlerine karar verirken virüs riskini değerlendirmeleri tavsiyesinde bulundu.

Tedbir almayı düşünen ülkeler

Filipinler ve İngiltere ise bazı tedbirler almayı planladığı bildirildi. İngiliz gazetesi Daily Telegraph, hükümetin Çin'den gelen yolculara zorunlu test dahil bazı kısıtlamalar uygulamayı değerlendirdiğini, içişleri, ulaştırma ve sağlık bakanlıklarından yetkililerin bugün yapacakları toplantıda tedbirlere karar vermesinin beklendiğini iddia etti. Filipinler Ulaştırma Bakanı Jaime Bautista, bu konuda çok tedbirli olduklarını, tamamen kapanma olamasa da test şartı gibi bazı önlemler alabileceklerini açıkladı.

Editör: Bumin Kağan Muti