Türkiye Cumhuriyeti devletimizin 100.kuruluş yıl dönümünü kutladık. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyoruz. Allah onlardan razı olsun mekânları cennet olsun. Filistin’deki vatansızlık veya yabancı baskısını görünce Atatürk ve silah arkadaşlarına düşman olanlar ecnebilere yoldaştır diyorum.
***
Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına girdik. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında Türk Milleti’ni bekleyen tehlike İslamofobidir.
Dünyadaki Türklerin en az yüzde 80’ni Müslümandır. Türkiye Türklerinin ise yüzde 85’ni Müslümandır. Geçtiğimiz günlerde anketten bu sonuç çıktı.
Lakin yüzde 99 Müslüman derken yüzde 85’ne nasıl düştük? Yüzde 14’lük kayıp büyük tehlikelidir.
Türkiye’de nasıl oluyor da milyonlar dinden çıkıyor.
Bir yabancı Müslüman olunca gözyaşlarına boğulunuyor da siz Türkiye’de ülkemizde milyonlar dinden çıkıyor farkında mısınız?
***
Türkiye’de İslamofobi’nin nedeni siyasal İslamcı olarak görülen AKP iktidarlarının yolsuzluk iddialarıdır.
“Müslümanlar böyle çalıyorlar ise biz değiliz” diyerek başlanılan söz insanları dininden ediyor.
En büyük neden buydu. Ama elbette tek nedeni değil.
Tarikatlarda cemaatlerde kuran kurslarında çocuklara taciz tecavüz olayları da ikinci büyük nedendir.
Çocuk evlilikleri skandalları, “Peygamberimiz de Hazreti Ayşe ile 9 yaşında evlendi” yalanını kendi sapıklığına zırh yapması nedenleri de cabası…
“Bu ahlaksızlıklar Müslümanlık ise biz değiliz” sözlerinin sonu dinden çıkma…
Yani kendisini Müslüman sananların yaptığı skandallar insanları dinden ediyor.
Sadece dinden etme mi?
Yazı başlığımda olduğu gibi İslamofobidir. Yani İslam’dan korkmaktır.
***
İslam’ı öğrenmek isteyen Kuran’a baksın sadece tercümelere değil ayetlerin tefsirine yani ayrıntılı açıklamasına ve Peygamberin sünnetlerine hadislerine baksın. Çünkü hadisler sünnetler yaşayan Kuran peygamberdir.
Ayette de açık yazıyor zaten:
Ey inananlar! And olsun ki, sizin için, Allah'a ve ahiret gününe kavuşmayı umanlar ve Allah'ı çok anan kimseler için Resulullah (Allah'ın Elçisi) en güzel örnektir. Andolsun, Allah'ın Resûlünde sizin için; Allah'a ve ahiret gününe kavuşmayı uman, Allah'ı çok zikreden kimseler için güzel bir örnek vardır.
Ahzâb Suresi 21. Ayet
***
Atatürk’ü öven Prof. Dr. Cevat Akşit dediği gibi gavura esir olmak haramdır.
Türkün bağımsızlığı tarih öncesine dayanıyor İslam’dan öncelere biliyoruz. Bozkurt zaten özgürlüğün sembolüdür. Sirkte oynayan bozkurt göremezsiniz.
İslam dini ise cihatın özünü vatan savunması gavura esir olunmaz esaret altında Cuma namazı kılınmazı biliyoruz. Yani özgürlüğüne düşkün olan Türkleri daha fazla özgürlük sevdası olmaya İslam dini yönlendirdi. Yani İslam’la beraber özgürlüğümüz perçinlendi.
İşte emperyalist kuvvetler Türklerde İslamafobiyi büyütecekler ki Deist Ateist Türkleri çoğaltacaklar ki Türkün savunma reflekslerinden birisini almış olacaklar.
Şeytan, iyi olan Müslümanı yoldan çıkartamazsa sevaplarını azaltmak için yollar denermiş. Yani namazda sünneti kıldırmamaya farzı kıldırmaya çalışma gibi… Çünkü insanın düşmanı şeytan Müslüman cennete girecek olsa bile mertebesinin düşürme ihtimaline bile sevinirmiş.
Bu hesap şeytan gibi olan emperyalistler Türkün savunma reflekslerinden birisini bile koparsalar bile kardır diyorlar.
Ne diyor dindar olarak bildiğimiz Fevzi Paşa:
“Tarikatlar cemaatler emperyalistlerin ileri karakollarıdır”
***
Dini birilerine bakarak değil kaynaklarına bakarak değerlendirin diyerek yazımı sonlandırıyorum.