Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, memleketi Konya’ya gelerek, otelde düzenlenen ‘Basın Buluşması’ toplantısına katıldı.

Ahmet Davutoğlu, YSK Başkanı Muharrem Akkaya’nın, Ekrem İmamoğlu’nun olası cumhurbaşkanı adayı olmasıyla ilgili “İki adaydan biri seçim takvimi açıklandıktan sonra ceza alırsa seçimi kazansa bile mazbatası verilmez ve seçimler yenilenir. 45’inci günü takip eden ilk pazar gününde yeniden cumhurbaşkanı seçimi yapılır” açıklamasını da eleştirdi.

 Davutoğlu, “YSK başkanı, İmamoğlu’nun aday olacağını nereden duydu da görüş beyan ediyor? Soran mı oldu? YSK başkanına ‘Biz 6’lı masa olarak İmamoğlu olabilir, kanaatiniz nedir ey Yüksek Seçim Kurulu?’ diye bir soru sorduk mu? Önüne böyle bir dosya mı geldi? Neden görüş beyan ediyor? Çünkü istiyorlar ki muhalefet içinde, 6’lı masa içinde cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışması yaşansın ve oradan bunlara bir pay çıksın. Yoksa ortada öyle bir şey yok. İmamoğlu, ‘Ben adayım’ dedi mi? Demedi. 6’lı masa, ‘İmamoğlu aday olsun’ dedi mi? Demedi. Hakim, önüne gelmeyen bir dava için görüş beyan eder mi? Kafa karıştırmak istiyorlar” diye konuştu.

Editör: Habererk Habererk