Zafer Partisi Samandağ İlçe Başkanı Suphi Yıldız, Hatay'da Suriyelilere 10 bin TL değerinde bir zincir marketten alışveriş kartı verilirken, Türk depremzedelerin gözardı edildiğini ileri sürdü.

Yıldız katıldığı bir televizyon programında, ilçesinde  Suriyelilere yapılan yardımların kendi vatandaşına yapılmadığını, Türklerin üvey evlat muamelesi gördüğünü belirtti. Suriyelilere deprem bölgesinde 10 bin liralık BİM kartı verildiğini ifade eden Yıldız, bunu bizzat kendisinin tespit ettiğini kaydetti.

Hatay'da üvey evlat muamelesi gördüklerini vurgulayan Yıldız, şunları söyledi:

"Biz Suriyelilerle bir sorun yaşadığımızda iktidar, Suriyelileri sahipleniyor bizi değil. Deprem dönemi Reyhanlı'daki Suriyelilere 10 bin TL yardım yapılacağını duydum. Bakanlık beni'üç tane battaniye veriliyor' diye yalanladı. Ama ben oradan parmak izimle 5 tane BİM kart almışım.

Tzu Chi diye Tayvanlı bir vakıf, 10 senedir Reyhanlı'da Suriyelilerin çoğalması için fonluyor. Hatta İstanbul'da, Antakya'da okullar açmışlar. Eski FETÖ taktiği gibi. Her kartta 2 bin TL yüklü. Aile başı 5 tane veriliyor. Hatta Suriyeli olarak aile sayınız 7'den fazla ise 6 kart veriliyor. Ben bunu duyunca gittim, kapıdakiler de Suriyeli. Sisteme Tayvanlı biri sayesinde ismimi kaydettirdim. Sonra Tayvanlı görevli beni içeriye aldı. 10 bin TL'lik BİM kart verdiler bize. Bakanlık da beni para konusunda değil, Tzu Chi Vakfı 3 tane battaniye veriyor diye yalanladı. Ben evet veriyor ama yanında da 10 bin TL'lik kart veriyor yazdım. Bu kart nakit yardımı olmuyor mu? Hodri meydan diyorum benim hakkımda dava açsınlar."

Editör: Yadigar Hanım