Adıyaman’da kirada oturduğu evi yıkılan depremzede Abuzer Turaç, iddialara göre deprem sonrası tüm çabalarına rağmen kendisine konteyner verilmedi ve ailesi ile birlikte kendilerine verilen çadırda hayatlarını yaşamaya devam ettiler. Ancak AFAD yetkililerinin “Çadırları boşaltıyoruz. Kendinize başka kalacak bir yer bulun.” demesiyle birlikte depremzede Turaç bir kez daha yıkıldı. Yetkililere sesini duyurmaya çalışan depremzede, deprem sonrası hiçbir şeyin normal gitmediğini ve günübirlik işlerde çalışmaya başladığını, ev bulamadığını belirtti, konteyner isteyen depremzedeye AFAD ve Adıyaman Valiliği tarafından destek verilmedi. Bu süreçte pek çok kez de CİMER’e başvuruda bulunan Abuzer Turaç “Deprem sonrası ailem ile kaldığım çadırda fare ve haşereler nedeniyle zor durumda kaldık, kiracıyım, bu nedenle konteyner tahsis edilmesini talep ediyorum.” diye belirtti.

“Konteyner bulunmazsa sokaklarda kalacağız!”

Abuzer Turaç AFAD’ın ısrarlarına bir kez de şu şekilde karşılık verdi; “Buradan çıkarsam eşimle birlikte sokakta kalacağız.” Fakat aldığı yanıt hala aynıydı. Bunun sonucunda sinir krizi geçiren depremzede Turaç AFAD’ın boşaltmasını istediği, kaldıkları çadırı ateşe verdi. Olay yerine çağrılan itfaiye zaten küle dönen çadırdan geriye kalanları söndürüp yangının büyümesini önledi.

Kaldıkları çadırı ateşe veren Abuzer Turaç, yanan çadırın önünde devletten talepte bulundu;  “Devletten bir konteyner istiyorum. Kimsenin canını mı istiyorum? Biz nerede kalacağız?”

Olayın ardından Adıyaman Valiliği yetkilileri açıklamada bulundu; “Depremzedeler için verilen çadırları boşaltıyoruz. Boşaltılan çadırların sahiplerine de konteyner veriyoruz. Sorumlu vali yardımcımız tüm çadırı alınanlara konteyner verildiğini söyledi.”

Editör: Zuhal Ömür Tarakçı