Kahramanmaraş merkezli 11 ilde yıkıcı etkiye neden olan depremlerde evlerini kaybedenlerin en büyük sorunu barınma. Çadır ve konteynerlarda kalan depremzedeler, barınma sorununa acil çözüm bulunmasını bekliyor.

Çadırlarda ve konteynerlarda hayatın çok zor olduğunu, başta kişisel ve öz bakım olmak üzere, hastaların yaşantıları, çocukların eğitimi gibi konularda çok büyük güçlük çektiklerini dile getiren depremzedeler, barınma sorununun kısmen de olsa çözülmesi için 1999 yılında yaşanan Marmara depreminde olduğu gibi şimdi de yurtdışından gümrüksüz karavan geçişine izni verilmesini istedi.

Çadır sorununun hala çözülmediğini, karavan fiyatlarının ise 300 bin TL'den başladığına dikkat çeken depremzedeler, yurtdışında kullanılmış karavanların uygun fiyatlardan satıldığına dikkat çekti. Yurtdışında 4-5 bin Euro'ya karavan olduğunu belirten depremzedeler, "Bu karavanlardan almak istiyoruz. Ancak, araya gümrük vergisi girince fiyatlar çok yükseliyor. Bu nedenle devletimizden bir kereye mahsus olmak üzere deprem bölgesindeki insanların karavan alımında gümrük vergisini kaldırmasını, böylece barınma sorunumuzu kısmen de olsa çözmesini bekliyoruz" dedi.

Editör: Yadigar Hanım