Siyasi partiler seçim çalışmalarına hızla devam ederken, vatandaşların haberi olmadan e-devlet üzerinden partilere üye kaydının yapıldığı ileri sürüldü.

E-Devlet’ten siyasi parti üyeliğini kontrol eden bazı vatandaşlar, bilgisi ve isteği dışında AKP’ye üye yapıldığını görünce şaşkına döndü. AKP'ye parti üyeliklerini tesadüfen gören ve derhal silen bir çok vatandaş, daha sonra sürpriz bir durumla karşılaşılmaması için herkesin kontrollerini yapmasını önerdi. 

GAZİANTEP'TE ESNAF E-DEVLETTEN AKP ÜYESİ YAPILMIŞ

Gaziantep Şahinbey Belediyesi CHP’li Meclis Üyesi Uğur Kalkan, geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda bir esnafın bilgisi ve isteği dışında AKP üyesi yapıldığını, esnafın daha sonra kendi isteğiyle üyeliği sildirdiğini açıklamıştı.

KAYMAKAMLIĞIA YARDIM İÇİN BAŞVURAN KADIN DA AKP ÜYESİ YAPILMIŞTI

İzmir Buca’da da Emine Akbaba isimli kadın telefonuna gelen, “Ailemize hoş geldiniz. Üyelik işlemleriniz başarıyla gerçekleştirilmiştir” mesajıyla AKP Buca İlçe Teşkilatı’na üye yapıldığını öğrenmişti. Mesaj gören Akbaba, e-Devlet’ten parti üyeliği olup olmadığını sorguladığında AKP Buca İlçe Teşkilatı’nda aktif üyeliğinin bulunduğunu görünce parti üyeliğinden istifa etmişti.

Parti üyeliğinin nasıl yapıldığını araştıran Akbaba, “2021 yılında partimize maddi yardım başvurusunda bulunmuşsunuz. Teşkilatımıza gelmişsiniz. O sırada da üyelik başvurusu yapmışsınız. 2022 yılı mart ayında da sistem üyeliğinizi güncellemiş” cevabıyla karşılaştı.

PARTİ ÜYELİĞİ YAPTIRMAK İSTEYİNCE AKP ÜYESİ OLDUĞU ORTAYA ÇIKMIŞTI

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde yaşayan emekli öğretmen Ömer Arslan da görüşlerine yakın bir siyasi partiye üye olmak istediğinde gittiği siyasi partinin genel merkezinde AK Parti'ye üye olduğunu öğrenmişti.

E-DEVLET ÜZERİNDEN SİYASİ PARTİ ÜYELİĞİ NASIL SORGULANIR?

T.C. kimlik numaranız ve eğer yoksa PTT şubelerinden alacağınız e-Devlet şifreniz ile www.turkiye.gov.tr adresine giriş yapın.

Eğer siyasi parti üyeliğiniz olup olmadığı hakkında bilgi sahibi değilseniz öncelikle arama çubuğuna "Siyasi parti üyelik sorgulama" yazarak, bu bilgiye ulaşabilirsiniz. 

Siyasi parti üyeliğinizi iptal etmek istiyorsanız, yine arama çubuğuna "Siyasi parti üyelik iptali" yazın.

Karşınıza çıkan sayfadaki yönergeleri takip ederek, siyasi parti üyelik işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Editör: Yadigar Hanım