Denis Villeneuve imzalı “Dune 2” filminin vizyona giriş tarihi 3 Kasım 2023 olarak planlandı. Hollywood!da senaristler tarafından başlatılan greve pek çok oyuncunun da katılması ile grev büyüdü. Ve çoğu film çekimleri ertelendi. Grevin ne zamana kadar süreceği tam bir muamma. “Due 2” adlı filmin vizyona giriş tarihi 3 Kasım 2023 olarak planlanırken yaşanılan aksaklıklar sonucu önümüzdeki yıl beyazperde de olması bekleniyor.

“Dune2 filminde neler olacak?”

Filmin yönetmenliğini Denis Villeneuve yapıyor. Kadroda Oscar Isaac, Rebecca Ferguson, Josh Brolin ve Javier Bardem gibi isimler de yer alıyor. İlk çıkan ‘Dune’ filminin konusunun devamı niteliğinde olan ‘Dune 2’ de Paul Atreides, Baharat isimli bir metayı koruyan dev solucanların olduğu bir çöle düşer. Bu çöl gezegeninde göçebelerin Mesihi olur. Baharat insanları gezginlere, mistiklere ve hatta delilere dönüştürebilir. Peki evrenlerinin yeni hükümdarı olmak için Paul hangi bedeli ödeyecek?

Grevlerin devam ediyor olması hem ‘Dune’ serisinin hem de diğer filmlerin geleceklerinin tehlikede olduğunun bir göstergesi niteliğinde kabul edilebilir.

Editör: Zuhal Ömür Tarakçı