İran Dışişleri Bakanı Erakçi: İsrail'in saldırısı insanlığa karşı suç

İran Dışişleri Bakanı Erakçi: İsrail'in saldırısı insanlığa karşı suç
İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi, İsrail'in İran'a yönelik saldırılarını kınadı ve dünyayı harekete geçmeye çağırdı.

İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi, İsrail'in ülkesine yönelik saldırısının haksız olduğunu ve dünyanın harekete geçmesi gerektiğini BM İnsan Hakları Konseyi'nin 59'uncu oturumunda dile getirdi.

Yaklaşık 100 milyonluk nüfusa sahip İran'ın, Filistin'de soykırım gerçekleştiren İsrail tarafından acımasız bir saldırıya maruz kaldığını belirten Erakçi, BM İnsan Hakları Konseyi üyelerinin ve gözlemci devletlerin bu adaletsizliğe karşı durması gerektiğini vurguladı. 13 Haziran Cuma gününden beri devam eden saldırıların askeri personel, akademisyenler ve sivilleri hedef aldığını, hastanelere, altyapıya ve yerleşim alanlarına yönelik saldırılar sonucu yüzlerce vatandaşının hayatını kaybettiğini ifade etti.

Erakçi, uluslararası denetim altındaki barışçıl nükleer tesislerin de hedef alındığını, bu saldırıların uluslararası hukukta yasak olduğunu ve ağır savaş suçları kapsamına girdiğini belirtti. İsrail'in saldırılarının meşrulaştırılamayacağını, İran'ın kendini savunma hakkını kullandığını ve toprak bütünlüğünü, ulusal egemenliğini ve güvenliğini koruma konusunda kararlı olduğunu vurguladı. Bu hakkın BM Şartı'nın 51'inci maddesinde açıkça tanındığını hatırlattı.

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.