Merz'den İran'a çağrı: ABD ve İsrail ile görüşmelere başlayın
Almanya Başbakanı Friedrich Merz, İran İslam Cumhuriyeti'ne ABD ve İsrail ile acil müzakerelere başlama çağrısı yaptı. Almanya Başbakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Merz'in çatışmanın diplomatik yollarla çözüme kavuşturulması için bu çağrıyı yaptığı belirtildi.
İran'ın nükleer tesislerine yönelik saldırıların ardından, Başbakan Merz başkanlığında Federal Hükümet Güvenlik Kabinesi'nin bir araya geldiği kaydedildi. Açıklamada, ABD ve İsrail'in gerçekleştirdiği hava saldırıları sonucu İran'ın nükleer programının önemli ölçüde zarar gördüğü, ancak kesin hasar tespitinin daha sonra yapılacağı ifade edildi.
Açıklamada ayrıca, Başbakan Merz'in gün içinde Avrupa Birliği (AB) ve ABD'deki müttefikleriyle bir sonraki adımlar konusunda görüşmeler yapacağının altı çizildi. Bu görüşmelerde, İran'la müzakerelerin başlatılması ve bölgesel istikrarın sağlanması için atılacak adımların ele alınması bekleniyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.