Nürnberg Belediye Başkanı König: Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek'in gözaltına alınmasından endişe duyuyorum

Nürnberg Belediye Başkanı König: Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek'in gözaltına alınmasından endişe duyuyorum
Nürnberg Belediye Başkanı Marcus König, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in gözaltına alınmasından endişe duyduğunu ve Türkiye hükümetini Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik Şartı'na bağlı kalmaya çağırdı.

Antalya'nın kardeş şehri Nürnberg'in Belediye Başkanı Marcus König, Türkiye'deki belediye başkanlarının gözaltına alınmasıyla ilgili endişelerini dile getirdi. König, yaptığı açıklamada, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in 2019 yılından beri görevde olduğunu ve bu durumun kendisini kaygılandırdığını belirtti.

König, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Görevdeki meslektaşım Muhittin Böcek’in ve Türkiye’deki diğer belediye başkanlarının gözaltına alınması beni büyük bir endişeye sevk etti. Olayın arka planı henüz tam olarak netleşmemiş olsa da, sağlam bir demokratik hukuk devletinin temel taşlarından birinin yerel yönetim olduğunu ve bu sistemin temelinin seçilmiş yerel yöneticilerin özgür iradesi ve görevlerini dış müdahale olmadan yerine getirme hakkı olduğunu vurgulamak isterim."

Türkiye hükümetine Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik Şartı’nın ilkelerine bağlı kalma çağrısında bulunan König, Türkiye’deki yerel seçilmişlerin korunması, özgürlüklerinin teminat altına alınması ve görevlerini bağımsız şekilde yürütebilmelerinin sağlanması gerektiğini vurguladı.

Kaynak:ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.