İsrail'in ulusal kimliğini derinden etkileyen bir davada Güney Afrika, ülkeyi Filistinlilere karşı soykırım yapmakla resmen suçladı ve Perşembe günü Birleşmiş Milletler yüksek mahkemesine İsrail ordusunun operasyonlarının derhal durdurulması emrini vermesi için yalvardı. Gazze'deki operasyonlar Holokost'un ardından kurulan İsrail ise iddiaları şiddetle reddetti. İsrailli liderlerin, davayı ne kadar ciddiye aldıklarını gösteren bir işaret olarak, uluslararası itibarlarını savunmak için mahkemeyle temasa geçmek gibi ender bir adım attılar. İsrail sıklıkla uluslararası mahkemeleri veya BM soruşturmalarını, bunların adaletsiz ve taraflı olduğunu söyleyerek boykot ediyor.

Güney Afrikalı avukatlar, Uluslararası Adalet Divanı'ndaki açılış konuşmalarında, son Gazze savaşının İsrail'in Filistinlilere onlarca yıldır uyguladığı baskının bir parçası olduğunu söyledi. Güney Afrika, dönüm noktası niteliğindeki davanın başlamasıyla birlikte BM yüksek mahkemesine İsrail'in Gazze'de soykırım yaptığını söyledi.

Levent Gültekin sosyal medya hesabından paylaştığı videoda 55'e yakın Müslüman ülke bir Güney Afrika etmedi dedi.

Koskoca dünyada 55’e yakın Müslüman ülke var, içlerinden bir tanesi cesaret edemedi savaş suçları mahkemesine İsrail hakkında başvurmaya. Güney Afrika daha da açık söyleyeyim sen binlerce insanla miting yaparsın, Güney Afrika bir mahkemeye dava açar böyle geri adım attırır İsrail’e..

Ne demiş Tayyip Erdoğan bu bir Haçlı, Haç ve Hilal savaşıdır . Nasıl haçlı savaşıdır? Başvuran Hristiyan, yargılayan hıristiyan, yargılanan Yahudi, ortada bir tane Müslüman yok

Bu olay çok güzel bir şey gösteriyor; Bağırmak, slogan atmak, asarım, keserim, İsrail.  

Buradan şu dersi çıkarmamız lazım, siyasetçiler bir mesele üzerinden ne kadar çok bağırıyorlarsa, ne kadar çok hamaset yapıyorlarsa, bilin ki onu çözmek üzere değil istismar etmek üzeredir.

Ne kadar çok din vurgusu yapıyorsa bilin ki  onu kullanmak üzere yapılıyor.

Çin'den İran açıklaması Çin'den İran açıklaması

Bence buradan hepimizin bir ders çıkarması lazım. Demek ki neymiş dünyada Türk, Kürt, Müslüman, Hristiyan, Yahudi yokmuş. İyi, namuslu, vicdanlı insanlar varmış bir de vicdanını kaybetmiş ahlaksız insanlar varmış,..

Editör: Habererk Com