DYO Boya grevi: 128 bin 929 TL teklifine rağmen anlaşma sağlanamadı
İzmir'deki DYO Boya Fabrikaları'nda Petrol-İş Sendikası ile devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmeleri, 37 günlük bir greve neden oldu. Şirket, çalışanlara ikramiye, fazla mesai ve sosyal haklar dahil olmak üzere yüzde 97,1'lik bir artışla aylık ortalama 128 bin 929 TL teklif ettiğini açıkladı. Bu rakamın, açıklanan enflasyon rakamlarının iki katından fazla olduğu belirtildi.
DYO Boya, iş barışı ve sürdürülebilirliğe önem verdiklerini, zorlu ekonomik koşullara rağmen önemli bir artış teklifi sunduklarını ancak anlaşma sağlanamadığını ifade etti. Gebze ve İzmir'deki fabrikalarda çalışan işçiler, İzmir'in Konak ilçesinde Yaşar Holding binası önünde basın açıklaması düzenledi.
Şirketin açıklamasında, sendikal örgütlenme hakkının 1970'lerden beri mevcut olduğu, 70 yılı aşkın süredir tüm paydaşların haklarını gözettikleri belirtildi. Müzakerelerin üretim ve istihdamı etkilemeden sürdürüldüğü, ancak grev kararının alınmasıyla birlikte çeşitli mecralarda haksız beyanlar yapıldığı ve bu nedenle açıklama yapma gereği duyulduğu vurgulandı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.