Şimşek: Hürmüz Boğazı senaryolarına itibar edilmemeli
Yayınlanma:
Mehmet Şimşek, bölgesel gerilimlerin ekonomik etkilerini değerlendirdiklerini ve Hürmüz Boğazı senaryolarına itibar edilmemesi gerektiğini belirtti.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bölgesel jeopolitik gerilimlerin Türkiye ekonomisi üzerindeki olası etkilerini incelediklerini açıkladı. Bakan Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, olası senaryoların detaylı bir şekilde değerlendirildiğini belirtti.
Şimşek, ekonomik istikrarın ve sağlıklı işleyişin korunması için ilgili kurumların koordineli bir şekilde gerekli önlemleri alacağını vurguladı. Ayrıca, Hürmüz Boğazı'nın kapanmasıyla ilgili ekonomik spekülasyonlara itibar edilmemesini istedi.
Bakan, hükümetin uyguladığı programla Türk ekonomisinin şoklara karşı direncini güçlendirdiğini ve enflasyonla mücadeleye kararlılıkla devam edeceklerini ifade etti.
Ekonomi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.