Tuzcu: Türkiye-Fas ticaret hacmini 5 milyar doların üzerine çıkaracağız

Tuzcu: Türkiye-Fas ticaret hacmini 5 milyar doların üzerine çıkaracağız
Türkiye ve Fas, ticaret hacmini 5 milyar doların üzerine çıkarmayı hedefliyor.

Türkiye ve Fas arasında ticaret anlaşmasına dair ortak basın toplantısı düzenlendi. Ticaret Bakan Yardımcısı Mustafa Tuzcu ve Fas Krallığı Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Sekreteri Omar Hejıra'nın katıldığı toplantıda önemli açıklamalar yapıldı.

Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Sekreteri Omar Hejıra, iki ülke arasındaki ticaret dengesini ele aldıklarını ve iş insanları arasında daha sık toplantılar düzenlemeyi planladıklarını belirtti. Amaç, Türk pazarını Fas mallarına açmak ve Türk yatırımlarını Fas'ta artırmaktır. Hejıra, bu iş birliğinin iki ülke ekonomilerine de fayda sağlayacağına inandığını vurguladı.

Bakan Yardımcısı Mustafa Tuzcu ise, 2006 yılında imzalanan ve 2007'de yürürlüğe giren serbest ticaret anlaşmasının önemine değindi. Türkiye'nin Fas'taki yatırımlarının 1 milyar doları aştığını ve yaklaşık 20 bin Fas vatandaşının bu yatırımlarda istihdam edildiğini açıkladı. Türk firmalarının Fas'taki müteahhitlik projelerinde aktif rol aldığını ve yaklaşık 4.3 milyar dolarlık projeyi tamamladığını belirten Tuzcu, 2030 Dünya Kupası'ndaki altyapı ve üst yapı projelerinde de Türk firmalarının öncü olacağını söyledi. Tuzcu, 5 milyar dolara varan ticaret hacmini daha da artırmak ve Cumhurbaşkanı ve Fas Kralı'nın talimatlarını yerine getirmek için etkin bir iş birliğine karar verildiğini duyurdu.

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.