BTK sorgu sayfasında "eksisozluk.com, 21/02/2023 tarihli ve 490.05.01.2023.-100029 sayılı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu kararıyla erişime engellenmiştir" açıklaması yer aldı.

Engellemenin ardından Ekşi Sözlük, Twitter hesabından bir açıklama yaptı.

Ekşi Sözlük CEO’su Başak Purut, "Biraz önce @sozluk hakkında bir engelleme kararı olduğunu öğrendik, konuyu araştırıyoruz, bilgi edincikçe paylaşacağız" dedi.

"İfade özgürlüğünün özüne ölçüsüz müdahaledir" 

Avukat Gönenç Gürkaynak, "Ekşi Sözlük'e getirilen erişim engeli hukuksuzdur. Zamanında YouTube, Twitter ve Wikipedia için Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru dosyalarımızda karar verildiği gibi, belirli içerikler için tüm platforma erişim engeli getirilmesi, ifade özgürlüğünün özüne ölçüsüz müdahaledir" ifadelerini kullandı.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ da BTK'ye tepki gösterdi.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ise kararla ilgili tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu şu sözleri ifade etti:

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, "Ekşi Sözlük de engellendi! Depremde insanlar enkaz altındayken, Twitter'a bant daraltması getirilmişti. Telefonlar çekmemiş, internet yavaşlatılmıştı. Hala da keyfi kısıtlamalar devam ediyor... İmdat çığlıkları duyulmadı, insanlar ölüme terk edildi. İktidar insanlık suçu işledi" ifadelerini kullandı.

Editör: Merve Kankan