El Şifa Tıp Kompleksi, elektrik jeneratörünün durması ve kompleksin hizmet dışı kalması sonucu prematüre bebek bölümündeki kuvözlerde ikinci bir çocuğun öldüğünü duyurdu. Bu sırada işgal uçakları kompleksi hedef almaya devam ederek su kuyusunu ve çevresini bombaladı. Tanklar ve insansız hava araçları komplekse ve çevresine ateş açtı .

Filistin Sağlık Bakanı Mai El-Kaila, Cumartesi sabahı yaptığı açıklamada, El-Şifa kompleksinde elektrik ve oksijen kesintisi nedeniyle her an 39 çocuğun ölebileceğini duyurdu .

İşgal güçleri Gazze şehrinin batısındaki Mehdi Doğum Hastanesini bombaladı. Bu durum sağlık personeli ve içeride yerlerinden edilenler arasında şehit ve yaralıların oluşmasına neden oldu. Hastanedeki yerinden edilmiş kişiler, Uluslararası Kızılhaç Komitesi'ne kendilerinin tahliye edilmesi ve yaralıların kurtarılması için müdahalede bulunması çağrısında bulundu .

Daha önce işgal uçaklarının Han Yunus'a bağlı Tahlia bölgesinde bir evi bombalaması sonucu 5 Filistinli şehit olmuş, çok sayıda kişi de yaralanmıştı. Kent merkezindeki Mescid-i Haram yakınındaki bir evin bombalanması sonucu da bir kadın şehit olmuştu .

İşgal uçağı, Han Yunus'un doğusundaki Şeyh Nasır bölgesindeki dört katlı bir konut binasını iki füzeyle hedef aldı. Bu da binanın daha önce boşaltılmasının ardından binanın hiçbir can kaybına yol açmadan tamamen yıkılmasına yol açtı .

Kamala Harris, İsrail Filistin sorununa nasıl bakıyor? Kamala Harris, İsrail Filistin sorununa nasıl bakıyor?

İşgal uçakları, yeni Abasan kasabasındaki bir evi, Han Yunus'un doğusundaki Bani Süheyle kasabasındaki tarım arazisini ve batısındaki tarım arazilerini hedef aldı .

İsrail işgali, hastaneleri ve çevresini hedef almaya devam ederken, uçakları Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Lahia kasabasındaki Endonezya Hastanesi çevresine baskınlar düzenledi, ayrıca "El-Şifa" Medikal hastanesine de bir dizi baskın düzenledi.

Filistin Kızılayı, işgal tanklarının ve askeri araçların Gazze'deki Kudüs Hastanesi'ni dört taraftan kuşattığını ve hastanenin 20 metre uzağında konuşlandığını söyledi .

Sınır Tanımayan Doktorlar, son 24 saat içinde Gazze'deki hastanelerin sürekli bombalamaya maruz kaldığını, sağlık ekiplerinin ve hastaların ise içeride olduğunu söyledi .

Örgüt, doktorların yaralıların hayatlarını kurtarabilmesi için Gazze Şeridi'ndeki hastanelerdeki saldırıların acilen durdurulması çağrısında bulundu .

7 Ekim'den bu yana İsrail'in Gazze Şeridi'nde devam eden saldırıları nedeniyle ölenlerin sayısı 8.000'den fazlası çocuk ve kadından oluşuyor.

Editör: Habererk Com