Yenidoğan Skandalı: 14 Doktor ve 17 Hemşire Gözaltında Yenidoğan Skandalı: 14 Doktor ve 17 Hemşire Gözaltında

Atatürkçü ve vatanperverliğiyle bilinen Emekli Orgeneral Saldıray Berk, 75 yaşında hayatını kaybetti.Atatürkçü ve vatanperverliğiyle bilinen Saldıray Berk, görevde olduğu dönemde FETÖ kumpaslarına karşı dik duruşu ve mücadelesiyle  bilinen biridir.

Ergenekon davasında tutuksuz yargılanan Saldıray Berk, mahkeme günü mahkemeye gelmemiş ve Erzurum Adliyesinin üstünden iki adet F-16 uçurduğu anlar hafızalara kazınmıştı. İlerleyen yıllarda, Saldıray Berk ve dönemin Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner hakkında Ergenekon üyesi olduğu gerekçesi ile soruşturma başlatan İliç Savcısı Bayram Bozkurt, Saldıray Berk'in Genelkurmay Başkanı olmasını engellemek için soruşturmaya dâhil edildiğini söyledi.

Bozkurt, 15 Temmuz Darbe Girişimi sonrası Fetullahçı yapılanmaya üye olma suçundan tutuklanmıştı.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ Saldıray Berk'in vefaatını şu notla paylaştı :

2002 sonrasında orgeneral rütbesini hak eden ve hakkını veren tek orgeneral Saldıray Berk’ti. Gerçek bir Atatürk çizgisinde Türk milliyetçisiydi. FETÖ casuslarının komplosuna direnmişti. Mahkemeye ifade vermeye gitmemiş mahkemenin üzerinden F 16 uçurmuştu. Her yerde terör estiren FETÖ’cü çakallar Saldıray Berk’ten korktular. Daha açık söyleyelim. 2007’de Orgeneral Saldıray Berk Genelkurmay Başkanı olsaydı, Ergenekon-Balyoz kumpasları yapılamazdı. Bütün FETÖ’cü çeteleri Beşiktaş adliyesi çetesi dahil tutuklatır, arkasındaki siyasi desteği kırardı. Tarihte kişilerin rolleri büyüktür. Yaptıkları ve yapmadıkları ile. Allah rahmet eylesin.

Ekran görüntüsü 2024-02-14 122409

SALDIRAY BERK KİMDİR?

1962'de Selimiye Askerî Ortaokulundan, 1966'da Kuleli Askerî Lisesinden, 1968 yılında Kara Harp Okulundan mezun oldu. 1969 yılında Topçu ve Füze Okulunu tamamladı. 1976 yılına kadar kadar Türk Kara Kuvvetleri'ne bağlı topçu birliklerinde bölük ve takım komutanlığı ile keşif subaylığı yaptı. 1978'de Kara Harp Akademisini bitirdi.

Editör: Habererk Com