Meyve Tüketiminin Kalp Sağlığı Üzerindeki Etkisi Meyve Tüketiminin Kalp Sağlığı Üzerindeki Etkisi

Kan gruplarının sağlık durumumuzu nasıl etkilediği ilginç bir konudur. Yeni bir araştırma, 0 kan grubunun diğerlerine göre bazı hastalıklara karşı daha güçlü olduğunu ortaya koydu.

Özellikle kanser riski, 0 kan grubu olmayanlarda daha yüksektir. Bu araştırmayı Amerikan Ulusal Sağlık Enstitüsü’nden Dr. Arash Etemadi yürüttü ve 55 bin kişiyi inceledi. Araştırma sonuçları, kan gruplarının tek başına hastalık riskini belirlemediğini, yaşam tarzı ve beslenme gibi diğer faktörlerin de önemli olduğunu gösterdi.

Ancak, 0 kan grubu olmayanların bazı hastalıklardan ölme olasılığının %9 daha yüksek olduğu da tespit edildi. Dr. Arash Etemadi, kan gruplarının sağlığımızı nasıl etkilediğini anlamak için bu araştırmanın çok değerli olduğunu söyledi ve bu konuda daha fazla çalışma yapılması gerektiğini belirtti.

Araştırmada ayrıca, kan grupları ve mide kanseri arasındaki bağlantı da incelendi. A, B ve AB kan grubu olanların, 0 kan grubu olanlara kıyasla mide kanserine yakalanma oranının %55 daha fazla olduğu bulundu. Bunun yanı sıra, 0 kan grubu olanların, hava kirliliği gibi dış etkenlere karşı da daha dayanıklı olduğu ifade edildi.

Kaynak: Haber merkezi