Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Kayseri’deki mitingde yaptığı konuşmada, partisinin üye sayısının 516 bin 800’e ulaştığını ve bu sayede Milliyetçi Hareket Partisi ile İYİ Parti’yi geçerek Türkiye’nin üye sayısı bakımından üçüncü büyük siyasi partisi haline geldiğini belirtti. Erbakan, seçimler yaklaşırken her gün 5 bin yeni üye kazandıklarını ifade etti.

Erbakan, vatandaşların Yeniden Refah Partisi’ne yönelmesinin sebebini, adaletsizlik, çifte standart, faiz, borç, kibir, rantçı belediyecilik, vergi, zam, enflasyon ve hayat pahalılığı gibi sorunlardan bunalan insanların değişim arayışına bağladı. Ayrıca, kibirli ve rüşvetçi belediye yönetimlerinin, milletin derdiyle ilgilenmek yerine israf ve lükse düşkün olduklarını, vatandaşa değil yandaşa hizmet ettiklerini ve belediye bütçesini borç ve faize batırdıklarını eleştirdi.

Özgür Özel'den Kılıçdaroğlu'na sert 'Erdoğan' yanıtı Özgür Özel'den Kılıçdaroğlu'na sert 'Erdoğan' yanıtı

Erbakan, ekonomiye dair görüşlerini de paylaşarak, iktidarların görevinin sadaka dağıtmak olmadığını, bunun yerine milletin alım gücünü ve refah seviyesini artırmak olduğunu vurguladı. Milli Görüş ekonomisiyle adaletli bir paylaşım sağlandığını ve önce millet, önce ezilenler, önce mazlumlar anlayışıyla hareket edildiğini söyledi. Erbakan, 2028’de iktidara gelmeleri durumunda, emekli maaşlarını yüzde 320 oranında artırarak 10 bin lira alan bir emeklinin maaşını 42 bin liraya çıkaracaklarını ifade etti.

Kaynak: DHA