Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim vaatlerine bir yenisini daha ekledi. 21 yıllık iktidarı döneminde 8 imar afı çıkaran Erdoğan, yeni dönemde imar affının affedilemez suçlar arasında olmacağını söyledi. "Bu işin affı maffı olmaz" diyen Erdoğan, depremde onbinlerce insanın öldüğü Hatay, Kahramanmaraş ve Gaziantep'te imar affını müjde olarak duyurmuştu.

CNN Türk ve Kanal D ortak yayınında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Aynı şekilde imar affı diyorsunuz. Bu konuyla ilgili parlamentoyla ilgili, Anayasa'nın aklımda kaldığı kadarıyla 50. maddesi olsa gerek, bunların içerisinde katalog suçlar var. O da yerini alacak. Biz onunla daha da köşeye sıkıştıracağız. Bu işin affı maffı olmaz" ifadelerini kullandı.

ARŞİVLERDEN "İMAR BARIŞI İLE BU SORUNU ÇÖZDÜK" KONUŞMASI ÇIKTI

Erdoğan'ın, "Bu işin affı maffı olmaz" konuşmasının ardından Kahramanmaraş'ta yaptığı bir açıklama da sosyal medyada gündem oldu. Erdoğan'ın açıklamasında “İmar Barışı ile 144 bin 556 Maraşlı vatandaşımızın sorununu çözdük” dediği görüldü.

"HATAY'DA İMAR AFFI İLE 205 BİN VATANDAŞIMIZIN SORUNUNU ÇÖZDÜK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 24 Şubat 2019’da Hatay'da yaptığı mitingde, “Hatay’da 8 bin konut projesini hayata geçirdik. İmar barışıyla, toplam 205 bin Hataylı vatandaşımızın sorununu çözdük…” ifadelerini kullanmıştı.

İMAR AFFI NEDİR?

İmar affı, her türlü denetimden uzak şekilde yapılmış, ruhsata ve imara aykırı yapılara Yapı Kayıt Belgesi verilmesi ile devlet ve kaçak yapı sahibi yurttaş arasında uzlaşma anlamına geliyor.

Seçim dönemlerinde “imar affı”, “imar barışı” adıyla hızlıca yapılan bu uzlaşmalarda depreme dayanıklılığı ölçülmeyen çok sayıda kaçak yapı da kayıt altına alınmış oluyor.

Editör: Yadigar Hanım