Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe'yi tribünlerde "Meclis'te Hizbullah istemiyoruz" sloganı atan taraftarı nedeniyle ve HangiKredi Ümraniyespor’u ile kulübün başkanı Tarık Aksar’ı Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna (PFDK) sevk etti. 

TFF’den yapılan açıklamada, Fenerbahçe’nin ligin 34. haftasında Trabzonspor’la yaptığı maçta taraftarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle PFDK’ye sevk edildiği belirtilirken, Ümraniyespor Kulübü ve başkanı Tarık Aksar’ın da sosyal medya hesaplarından hakem ve diğer müsabaka görevlileri hakkındaki açıklamaları nedeniyle disiplin kuruluna sevk edildiklerini açıkladı.

Ümraniyespor ve Ümraniyespor Başkanı Tarık Aksar Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk edildi.

FATİH ALTAYLI'DAN SERT TEPKİ

Gazeteci Fatih Altaylı, Fenerbahçe'nin taraftarları tarafından atılan "Mecliste Hizbullah istemiyoruz" sloganları nedeniyle PFDK'ye sevk edilmesine sert tepki gösterdi.

Altaylı, "Tribünlerde Hizbullah Terör Örgütü aleyhine bağıran Fenerbahçe taraftarı, Futbol Federasyonu tarafından PFDK’ye sevk edilmiş. Yuh artık! Bu tezahürat PKK için yapılsaydı ve TBMM’de PKK istemiyoruz denseydi de PFDK’ye sevk edecek miydiniz! Tabii ki, etmeyecektiniz. Demek ki, terörist olup olmamanız önemli değil. Siyaseten kiminle durduğunuz, kiminle durur gibi yaptığınız önemli" dedi.

Editör: Yadigar Hanım