Mozambik'te yaşanan feribot faciası;Yetkililer, dolu geminin batması sonucu en az 94 kişinin öldüğünü ve 26 kişinin kaybolduğunu belirtiyor. Facianın Nampula eyaleti açıklarındaki adaya gitmekte olan yolcuların çoğunun kolera salgını nedeniyle oluşan panik sonucu anakaradan kaçmaya çalışmasından kaynaklandığı ifade ediliyor.

Dışişleri Bakanı Jaime Neto, geminin aşırı kalabalık olduğunu ve yolcu taşımak için uygun olmadığını vurgulayarak, kurbanlar arasında birçok çocuğun da bulunduğunu belirtti. Kurtarma ekipleri, beş kişiyi kurtardı ancak deniz koşulları nedeniyle operasyon zorlaşıyor.

İsrail yine hastane vurdu! İsrail yine hastane vurdu!

Neto, yolcuların panik içinde ana karaya kaçmaya çalışmasının kolera hakkındaki yanlış bilgilendirmeden kaynaklandığını belirtti. Bu durum, kurtarma çalışmalarını daha da zorlaştırdı.

Machado'ya göre, facia sonucunda en az 94 kişi öldü ve 26 kişi kayboldu. Mozambik'te su kaynaklı hastalık vakalarında ciddi bir artış yaşandığı belirtiliyor. Ülke, Ekim ayından bu yana yaklaşık 15.000 su kaynaklı hastalık vakası ve 32 ölüm kaydetmiş.

Editör: Habererk Com