Financial Times, “Erdoğan'ın 20 yıllık iktidarı boyunca karşılaştığı en zorlu yarışma” dediği analizinde AKP iktidarının zafer için her şeyi yapabileceğini vurguladı.

Erdoğan’ın başlattığı sosyal konut projesine değinilen haberde, “Kritik seçim öncesi büyük bir harcama kampanyasının açılış salvosu” yorumu yapıldı. Hazine’nin yılı yaklaşık 460 milyar TL’lik bir açıkla kapatacağı tahminine yer verilen haberde “Bu büyük bir harcama çılgınlığına işaret ediyor.” denildi.

King's College London'da finans profesörü olan Gülçin Özkan, “Geçmişte yaptıklarının ötesinde, ellerinden gelen her şeyi yapmalarını bekliyorum çünkü bunlar son derece riskli seçimler.” derken Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un daha önce gazeteye verdiği röportajda, sosyal konut projesinin seçimler nedeniyle yapılan bir proje olmadığı görüşüne yer verildi.

"KARARSIZ SEÇMENLER İÇİN CÖMERT ADIMLAR ATACAK"

Önümüzdeki aylarda Erdoğan'ın asgari ücrette bir başka büyük artışın yanı sıra, kararsız eski seçmeninin desteğini geri kazanmak için adım atacağı ifadelerine yer verildi. Gazete söz konusu adımlar için “cömert” ifadesini kullandı.

Gazete, ekonomist Atilla Yeşilada’nın da görüşlerine yer verdi. Yeşilada’ya göre, Erdoğan’ın harcama çılgınlığı, popülaritesinde “geçici artışlar” sağlasa bile, günün sonunda enflasyonu ve ithalat talebini körükleyerek geri tepecek. Yeşilada, “Erdoğan'ın bu kadar para harcaması, enflasyonun yükselmemesi ve para biriminin sabit kalması bir mucize olur.” dedi.

Editör: Yadigar Hanım