Ülkücü olmama vesile olan en mühim parametrelerden biride derebeyliğe,feodalizme,ağalığa karşı duruşu olan bir ideoloji olma biçimidir.

Genellikle geçmişte ağalık bulaşmış ailelerde bu hastalık kompleks olarak devam eder.Geçmiş te Of’un(bugünde öyle) köklü ailelerinden olan Çakır oğlu soyadlı çok değerli ülkü adamı dava adamları çıkmıştır…

Fuat Çakır oğlu böyle ailelerin olduğu Of’ta 21 yaşında Ülkü Ocakları başkanı olmuş ağa kompleksi olan bu ailelerin içinde bir kavga çıkartmadan ustaca idare etmiş olması hala konuşulur!

Samimi nezaket sahibi,dünyayı bilip tanıyan önemli bir ülkücü şahsiyet olarak bu dönem MHP nin seçilebilir sıralamasından aday yapıldı inancım harekete büyük hizmetleri olacaktır.

Adaylarımızın tanınması önemlidir,maalesef kötü bir algı ile iyi aday yok,ülkücü aday yok demek haksızlık yapmak olur.

Trabzon hatta bütün Karadeniz in sempatisinde olan bu soyadı ve temsilcisi önemlidir.

Yanlış anlaşılmasın her Çakır oğlu böyledir demiyorum ama Orhan Çakır oğlu ve Fuat Çakır oğlu gibi isimlerin birinci kimliği ülkücülüktür,sülalecilik değil.

İstanbul ülküdaşların Fuat Çakır oğlu’na sahip çıkması için sadece küçük bir hatırlatma ve geçmişe olan vefa borcumuz arasındaki altın isimlerden Atilla Kaya,Erdem Karakoç gibi değerli isimlerimiz vardır zamanla onlara da değineceğiz…

Unutmayalım ki verilen mücadele bir fikir mücadelesi olduğu için gençliğimizden hatta çocukluğumuzdan beri bu inanca hizmet ederiz.

Bazen isimleri bu fikre hizmet ettirmek te strateji olabilir ancak adil olmayan,adalet taşımayan hiçbir iş hüküm süremez!

Kendimizi kimseye ispat etmek zorunluluğumuz yoktur!Bir beklentimiz olamaz olsa da verende çıkmaz!

Mesele Türk milliyetçiliğinin bekasına yönelik sancı taşımaktır…