AKP, ‘Türk’ adını reddederek, ‘Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan, Tek Devlet’ ilkesini savunarak ve ‘yerli ve milli’ olmayı vurgulayarak, Türk partisi olmadığını ilan etti. AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, yaptığı açıklamada, AKP’nin Türk partisi değil, Türkiye partisi olduğunu söyledi.

Yavuz, ‘‘Biz Türkiye partisiyiz, Türk partisi değil’’ dedi. ‘Türkçülük Bölücüdür’ AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti’nde Türkçülük yapanları, etnikçi olarak nitelendirmiş ve Türkçülük yapmanın hakkı olmadığını, Türkçülüğün bölücü bir hareket olduğunu belirtmişti. Erdoğan, milliyetçiliğin ‘şeytanın işi’ olduğunu iddia ederek şöyle demişti: “Biz Kürt milliyetçiliğini de ayaklarımızın altına alıyoruz. Laz, Türk ve Arap milliyetçiliğini de ayaklarımızın altına alıyoruz. Hepsini ayaklarımızın altına alıyoruz.

İYİ Parti'den usulsüzlük iddialarına açıklama İYİ Parti'den usulsüzlük iddialarına açıklama

Çünkü değerler zinciri içinde böyle ırkçı, kabileci milliyetçilik yoktur. Bu şeytandandır” ‘Bütün Milliyetçilikleri Ayaklar Altına Almış Bir İktidarız’ AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkçülüğü bölücülükle eş tutan bir konuşma yapmış ve bütün milliyetçilikleri ayaklarının altına aldıklarını söylemişti. Erdoğan, şöyle konuşmuştu: ‘‘Ben Mardin’de şunu söyledim, biz bütün milliyetçiliği ayaklar altına almış iktidarız. Bunu burada da ifade ediyorum. İstanbul’da da ifade ediyoruz.’’

Kaynak: Haber merkezi