Hazar Eğitim Kurumları 12. Sınıf bitirme törenlerinde okul birincisi Gökalp Pusat Karakoç yaptığı konuşmada Enver Paşa’nın vefatını öğrenen Atatürk’ün sarfettiği sözlerine atıf yaparak Türk gençlerinin tarihinden habersiz yetişmediğini ve Türkiye’nin geleceğinde ışık olup Türk Milleti’ni aydınlatacaklarının sinyallerini verdi.

Enver Paşa’nın Türkistan’da şehit edildiğini öğrenen M. Kemal Paşa şöyle demişti: “Enver bir güneş gibi doğmuş, bir gurûb ihtişamıyla batmıştır; arasını tarihe bırakalım.”

Gökalp Pusat Karakoç’un konuşması ise şöyle:

Tarihteki kimileri grup ihtişamıyla battı, onların yerineyse eminim ki bir tan ihtişamıyla doğacak olan biz gençler müstakbel süreçte oturacağız. Ve Türk milletinin saadetine, sadıkhane ve bütün kuvvetimizin sakin vesair, Türk devletine teveccüh edecek her tehlikeyi kemal-i şiddetle men edeceğimize de gönülen söz vereceğiz.

Tabii sıradaki basamak biz on ikiler için haftaya olacak üniversite sınavı. Ve inanıyorum ki bütün arkadaşlarım gönüllerinden geçen yerlere yerleşeceklerdir. Tabii bu süreçte bizlerin bir tan ihtişamının eşiğine vesile olan evliyanın göstermediği sabrı, vermediği emeği bizlere sunan tek değerli öğretmenlerime büyük bir teşekkür mahiyetinde siz velilerimizden ve arkadaşlarımdan büyük bir alkış rica ediyorum.

Tabii bu alkışların yanı sıra ben de sizlere tek tek teşekkürlerimi iletiyorum değerli öğretmenlere… Ve arkadaşlarım sizlerle geçirdiğiniz her an için teşekkür ederiz. İyi ki varsınız. Ve sevgili ailem, beni hiçbir zaman yarı yolda bırakmadınız. Her daim arkamda oldunuz. Sizler benim baş tacımsınız. Ve tüm konuklar, iftarnamenin takdiminde eşlik ettiğimiz, bugün burada bulunduğunuz ve zaman ayırıp beni dinlediğiniz için çok teşekkür ederim."

Editör: Habererk Habererk