Son 15 gündür Rusya’nın ağır bombardımanı altında olan Ukrayna sadece birkaç gün içinde karanlığa gömüldü. NASA, karanlıkta kalan Ukrayna'nın uydu görüntülerini yayınladı.

Dünyaya servis edilen görüntüler, 3 Şubat ile 9 Mart’tan. Ve sadece bir aylık fark ülkede yaşanan yıkımı, saldırı korkusuyla açılmayan ışıkları ya da elektriği tamamen kesilmiş kentleri tüm çıplaklığıyla ortaya koyuyor.

Rus güçlerinin kritik enerji altyapılarını hedef alan saldırıları nedeniyle Ukrayna'nın birçok bölgesindeki şehirler ve farklı yeri yerleşim yerlerinin büründüğü Ukrayna'nın karanlığını Kırımlı gazeteci Gülsüm Khalilova paylaştı. 

Ukrayna ordusundan yapılan açıklamaya göre, Rus kuvvetleri, ülkedeki sivil ve kritik altyapılara yönelik 70 seyir füzesi ve 5 insansız hava aracıyla (İHA) saldırı düzenledi.

Saldırılar nedeniyle Ukrayna'nın Kiev, Lviv, Çernihiv, Kirovograd, Odessa, Dnipro, Donetsk ve Harkiv bölgelerinde elektrik ve su kesintileri meydana geldi.

Rus güçlerin düzenlediği saldırılarda özelikle elektrik altyapıların hedef alınması sonucu Ukrayna'nın diğer şehirleri gibi Dnipro kentinde de elektrik kesintileri yaşandı.

Nüfusu bir milyondan aşkın olan, Ukrayna'nın en büyük üçüncü kenti Dnipro'da sokaklar, caddeler ve evler karanlığa gömüldü.

Rusya'ya karşı savaşın devam ettiği Ukrayna'da en sıcak çatışmaların yaşandığı Donetsk bölgesinde meydana gelen elektrik kesintileri dolayısıyla şehirler ve kasabalar karanlığa teslim oldu.

Çatışmaların yoğun yaşandığı yaşandığı Bahmut'a yaklaşık 40 kilometre uzaklıktaki Kramatorsk şehrin sakinleri, elektriğin kesilmesi nedeniyle evlerinden karanlık sokaklara çıkmamayı tercih ediyor.

Editör: Yadigar Hanım