Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı, Washington'un Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Yahudi karşıtı’ ifadeler kullandığını belirterek söz konusu yorumları ‘şiddetle kınadığını' bildirdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Yahudi karşıtı açıklamalarda bulunduğunu belirterek Erdoğan'ın söz konusu açıklamalarını kınadıklarını kaydetti.

Bakanlığın Ned Price imzalı yazılı açıklamasında, "Amerika Birleşik Devletleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yahudi halkı hakkındaki son antisemitik yorumlarını şiddetle kınıyor ve bunu kınanması gereken durum olarak görüyor." denildi.

Açıklamada İsrail ile Filistin arasındaki çatışmaya atıfta bulunularak, şu ifadeler kullanıldı:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ve diğer Türk liderleri, şiddeti daha fazla teşvik edebilecek sözlerden kaçınmaya ve Türkiye'yi, çatışmanın sonlandırılması için ABD ile birlikte hareket etmeye çağırıyoruz"

Bakanlığın açıklamasında anti-Semitik dilin hiçbir yerde hiçbir şekilde kabul edilmediği ifade edilerek "Anti-Semitik dile hiçbir durumda yer yok. Amerika Birleşik Devletleri, tüm biçimleriyle anti-Semitizmle mücadele etme konusunda derinden kararlıdır. ABD antisemitizmin her türlü biçimiyle mücadelede son derece kararlıdır. Yahudi karşıtlığının beraberinde getirdiği şiddeti ve onu güçlendiren tehlikeli yalanları ciddiye alıyoruz. Yalanlara her zaman gerçeklerle karşı koymalıyız ve nefret suçlarına adaletle cevap vermeliyiz" denildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan önceki gün yaptığı açıklamada ABD Başkanı Joe Biden'a yönelik "Kanlı ellerinizle bir tarih yazıyorsunuz" ifadesini kullanmıştı.

Erdoğan ayrıca "ABD'nin ve onu takip eden ülkelerin 2017 sonunda Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak ilan etmeleri, bu katil devletin kan dökme iştahını artırmıştır" demişti.

Editör: TE Bilişim