Sözcü yazarı Murat Muratoğlu yazısında Türk Milleti’nin zehirleneceğini ve Resmi Gazetede yayınlanan kararın ABD’lileri sevindirdiğini kaleme aldı.

Muratoğlu’nun yazısından ilgili kısım şu şekilde:

Milleti zehirlemeye onay çıktı!

Şeker kotalarına ilişkin yönetmelik Cumhurbaşkanı imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı. Nişasta Bazlı Şeker'de (NBŞ) dünyanın bir numarası ABD'li Cargill firması göbek attı.

Oysa Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Yiğit Bulut bu konuda, “Hepsini açık edeceğim, bana yardım edin” diyordu… “Beni öldürürler” deyip şeker bazlı nişasta lobisinden korktuğunu dile getiriyordu.

Hey nişastacılar buraya bakın! Yiğit'i bırakın beni alın. Açıklıyorum, Türkiye'de üreten beş şirket var. Cargill, Amylum, Tat nişasta, Pendik Nişasta, Sunar Mısır… Beni öldürün, dokunmayın yiğidime…

★★★

Nişasta bazlı şeker gerçekten zararlı mı? Hem de nasıl! Sigara onun yanında hafif kalır. Başta İngiltere, Fransa, Avusturya, Hollanda, Danimarka olmak üzere birçok Avrupa ülkesinde yasak… Diğer gelişmiş ülkelerde çok düşük oranda kullanımına izin veriliyor.

Bu zehrin ülkeye girişini, yayılmasını sağlayanlar kim? Ya nişasta bazlı şeker üretiminde dünya lideri Cargill ile ahbap çavuş ilişkisini sürdürenler?

Yine bildiniz işte iktidar sahipleri… Yıllardır koalisyon kurmuşlar edi-büdü gibi beraberler.

★★★

Neden şeker yerine nişasta bazlı şurup gibi şey kullanılıyor? Nedeni basit, şurup gibi şey, şekerin 250'de 1 fiyatına mal oluyor. İnanılmaz bir kâr marjı var. Haliyle para bütün kapıları açıyor. Acaba kim bu lobinin arkasında duruyor?

Niçin şeker fabrikaları üç kuruşa satıldıktan sonra çoğu kapandı veya kapasite düşürdü sanıyorsunuz! Ölmeniz kimsenin umurunda değil de ondan!

Editör: TE Bilişim