Habererk / Haber Merkezi

AKP iktidarına yakın olan Türkiye gazetesinde bugün tuhaf bir haber yer aldığı görüldü.

“Mutfakta israfa son” başlıklı haberde önerilen tavsiyeler dikkat çekti. Tavsiyelerde; taneyle alışveriş yapılması gerektiği, yemek servislerinin küçük porsiyonlarında sunulması ve açken alışverişe çıkmamak gibi önerilere yer verildi.

Haberde, “Önceden paketlenmiş belirli miktarlardaki yiyecekleri almak yerine ihtiyacınız kadarını alın. Kiloluk paketlerdense, gerektiğinde taneyle alışveriş yapın” denirken, “Yemek servisi yaparken, küçük porsiyonlar sunun. Bu durum önceden ne kadar yiyebileceğinizi kestiremediğinizde yemeğin tabağınızda kalmasına engel olur. Ayrıca ne kadar yiyeceğinizi de kontrol edebilir ve formunuzu da koruyabilirsiniz” ifadelerine yer verildi.

Haberde ayrıca, “İhtiyacınız olandan fazlasını almamak için, sadece alışveriş listesi hazırlamak ve yanınıza almak yeterli olmuyor. Asıl önemli olan listeye sadık kalmak. Aklınızda bulundurmanız gereken diğer önemli noktalar ise kampanyalara aldanmamak ve açken alışverişe çıkmamak” diye tuhaf öneriler yazıldı.

ÖNCE SARAY’A DESENİZ YANDAŞ GAZETE!..

Bütçe görüşmeleri sırasında Ali Öztunç ve AKP’li vekiller arasında saray yemekleri polemiği yaşanmıştı.

“Sizler sarayda ejder meyvesi yiyorsunuz ama milletin çocukları bir portakala, bir mandalinaya hasret” diyen CHP’li Öztunç, “Sayın Erdoğan’ın sarayda hatırlatalım isterseniz: Beyaz çay, ejder meyvesi, efuli (liçi meyvesi eşliğindeymiş) aloe vera (starex meyvesi eşliğinde), orman meyveli spesiyal, bahçe naneli limonata içermiş, pataşur içerisinde Çerkez tavuğu ‘neyse bu artık’, zencefilli somonlu suşi, tartolet içerisinde humus. Okuyamıyoruz bile yani söyleyemiyoruz bile neler olduğunu. Sarayda bunları yiyor” ifadelerine yer vermişti.

YANDAŞ GAZETE TAKVİM DE BÖYLE VATANDAŞLA ALAY ETMİŞTİ:

Editör: TE Bilişim