Önceki gün Sabah Gazetesi'nden Sema Alim Dalgıç imzasıyla yayınlanan "CHP’li Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras Kamu Malına Çöktü" başlıklı haberin ardından Bodrum Belediyesi de bir açıklama yaparak, bahse konu haberin gerçeklerden ve toplumu bilgilendirmekten uzak olduğu iddia edilmiş, yapılan işlemlerde hiçbir hukuksuzluk olmadığı ifade edilmişti.

Bugün akşam saatlerinde iddialarla ilgili yazılı bir basın açıklaması yayımlayan Ak Parti Bodrum İlçe Başkanı Osman Gökmen, haberde iddia edilen konularla ilgili Aras'a sorular yöneltti. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras'a istifa edip etmeyeceğini de soran Gökmen, açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

"Sayın Belediye Başkanımızın basın açıklamasından edindiğimiz kanaat Başkanın Bodrumlu hemşerilerimize uyguladığı malum zalim ve acımasız uygulamaların hiç birisini kendisine uygulamadığıdır. Tıpkı malum Belediye Başkan yardımcısının kendi evinin önünü kaymak asfalt yapıp Turgutreis Halkının toz toprak içinde yaşamasına hiçbir çözüm üretmemesi gibi. Biz Ak Parti olarak Bodrum’da Huzur, Adalet ve hemşerilerimize eşit uygulamalar istiyoruz. Sayın Aras ne zaman Bodrum’u Bodrumlu hemşerilerimizle birlikte yönetirse, yandaşlık, ayrımcılık ve adam kayırmadan yönetirse her zaman yanında olacağımızın bilinmesini isteriz. Başkandan gündemdeki konuya ilişkin aşağıdaki sorularımıza net cevaplar bekliyoruz,

1)- Belediyeden kiraladığım mülke ortak aldım diyorsunuz, ortak almanız Belediye ile imzaladığınız kira sözleşmesinde yasak değil mi?

2)- Ortak almak için Belediye Encümeninden izin aldınız mı? Aldınızsa hangi tarihte aldınız?

3)- Bu işletmeye Resmi Olarak hangi tarihte ortak aldınız? adi ortaklık sözleşmenizin içeriği nedir?

4)- Tahliye taahhütnamesini Noterden mi verdiniz? Hangi tarihte verdiniz?

5)- Kiracı olduğunuz Belediyeye ait mülkle ilgili olarak kira süresi sonunda ihale sürecini başlatarak örnek davranış sergilemeniz gerekmezmiydi?

6)- Belediye Başkanı seçildiğiniz andan itibaren adi ortaklık olarak dahi olsa Belediye ile kira ilişkinizi sürdürmeniz 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 28. maddesine mutlak aykırılık olduğunu biliyormusunuz?

7)- Kiracı olduğunuz belediyeye ait mülkte bulunan yapılara ilişkin Yapı kayıt belgesi alan ortağınızla iş iliskiniz devam ediyor mu? Yapi kayıt belgesinin iptali icin belediye olarak bir girişim yaptınız mı?

8)- Kiraladığınız yerin bir kısmı Meyhane olarak işletildi mi? Burada size ait vergi belgeleri ve ruhsat kullanıldımı? Açılışına katıldınız mı?

9)- Sahillerde iskelelere karşı olduğunuzu söylüyorsunuz peki; sahibi olduğunuz kefi beach önünde bulunan ve sözleşme süresi biten ve mevcut durumda kaçak yapı olan halen restaurant olarak kullandığınız iskeleyi ne zaman yıkacaksınız?"

Gökmen, basın açıkmasının son maddesinde Başkan Aras'ı istifaya davet ederek "Kamuoyunda büyük tepki toplayan ve suç teşkil eden belgeler karşısında istifa etmeyi düşünüyormusunuz?" ifadesini kullandı.

Editör: TE Bilişim