''GEÇEN YILA GÖRE YÜZDE 60 DAHA FAZLA FATURA ÖDÜYORUZ''

Elektrik faturalarının fazla olmasından yakınan bir esnaf “Kayıp kaçak bedeli ödüyoruz. Geçen yıla göre %60 fazla elektrik faturası ödüyoruz. Güneydoğu’daki kaçak bedelin faturası da bize yansıtılıyor, bu bizim suçumuz mu?” dedi. Esnafa cevap veren Akşener, “Sadece bu da değil İstanbul’da geçmediğiniz köprünün, tünelin de faturasını ödüyorsunuz” dedi.

Bir çiftçi ise Akşener’e “yem ve elektrik faturaları altında eziliyor” diye konuştu. Bu ziyaretleri propaganda amaçlı yapmadığını belirten Akşener “Sizlerin bütün dertlerinizi dinlemek için geldim, tek amacım problemlerinizi ülke kamuoyuna duyurmak” dedi. 

Siyasi partilerin sadece seçim zamanlarında değil her zaman esnafın yanında olması gerektiğini belirten Akşener, "Siz esnafsınız, sizin için müşteri velinimet. Bizde de seçmen velinimettir. Uzun süredir seçmen velinimet sayılmaktan çıktı. Şimdi biz geldikten sonra ağalar gelir, sizin için de sesinizi duyurmanız açısından iyi olur." diye konuştu.

Akşener, Türkiyede siyasi rekabetin bittiğini, projeler değil, değerler üzerinden tartışmalar yaşandığını söyledi.

Bir çiftçiyle sohbet eden Akşener, çiftçinin elektrik faturalarının yüksekliğine ilişkin eleştirisi üzerine, çiftçinin problemlerinin farkında olduklarını, konuyu gündeme getirmek için ekibiyle istişarelerde bulunacağını kaydetti.

Ardından Sultanhanı ve Ortaköy ilçelerinde de esnaf ziyareti yapan Akşener, vatandaşların sorunlarını ve tavsiyelerini dinledi.

Akşener'e ziyaretlerinde İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, İYİ Parti Aksaray İl Başkanı Özhan Türemiş, partisinin bazı milletvekilleri ve il teşkilatı da eşlik etti.

Editör: TE Bilişim