Celal Şengör’den Kanal İstanbul savunusu: “Boğaz’ın yükünü hafifletecek”

Celal Şengör’den Kanal İstanbul savunusu: “Boğaz’ın yükünü hafifletecek”
Prof. Dr. Celal Şengör'ün Kanal İstanbul projesine dair geçmişte yaptığı konuşması yeniden gündeme geldi.

Prof. Dr. Celal Şengör'ün Kanal İstanbul projesine dair geçmişte yaptığı konuşmada, bu projeyi desteklemesinin ana sebebinin boğazın mevcut yükünü hafifletmek olduğunu belirtti.

Engör'e göre, Kanal İstanbul'un planlandığı şekilde hayata geçirilmesi, İstanbul Boğazı'ndaki yoğun gemi trafiğini azaltarak bölgenin güvenliğini artıracak ve ekolojik açıdan herhangi bir olumsuz etki yaratmayacak.

Şengör, bu tür büyük ölçekli mühendislik projelerinin, doğru şekilde tasarlandığında, hem ekonomik hem de çevresel faydalar sağlayabileceğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.