Avukatlık Kanunu'yla ilgili yapılması planlanan düzenlemenin konuşulduğu programda konu ölüm oruçlarına gelince tansiyon yükseldi.

Hacıbektaşoğlu'nun sözlerine sinirlenen Ülgen "Bir daha beni Pınar Hanımla yayına çıkarmayın" dedi.

Pınar Hacıbetaşoğlu, adil yargılanma talebiyle ölüm orucuna giren ve ölen DHKP-C’li avukat Ebru Timtik üzerinden ölüm oruçlarının meşrulaştırıldığını ve terör örgütlerinin propagandasının yapıldığını söyledi.

'TİMTİK'İN AVUKATLARI SAMİMİ DEĞİLDİ'

Timtik'in ölümünü istemeyenlerin samimi olmadığını belirten Hacıbetaşoğlu, Timtik'in avukatlarının hastane önünde açıklama yapacağına Yargıtay önünde eylem yapmaları gerektirdiğini dile getirdi.

AVUKAT CELAL ÜLGEN’DEN DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMA 

Avukat Celal Ülgen ise Timtik'in avukatlarının bütün yolları denediğini belirtirken buna rağmen hiçbir zaman ölüm orucunu savunmadığının altını çizdi. Yargıtay'ın ölüm orucundaki diğer avukat Ataç Ünsal hakkında tahliye kararı verirken Timtik için ise vermemesine dikkat çekti.

Ülgen şunları ifade etti “Siz İstanbul barosunu bile suçluyorsunuz. İstanbul Barosu Sosyal demokrat nitelikte avukatların oluşmuş bir baro. Buradaki temel argümanınız İstanbul Barosu'nun önünde cenazesinin kalkması ve avukatların cübbe giymiş olması. Bir avukat hak aramak için kendisinin canına bile kıyabiliyorsa, ölümü göze alabiliyorsa o kişinin, avukatın baro önünde cenazesinin kalkmasının bir sakıncası yoktur. Biz diyoruz ki bu avukat hak arama özgürlüğü nedeniyle gitti.”

ÜLGEN: BENİ YAYINA ÇIKARMAYIN

Hacıbetaşoğlu'nun sözlerini çarpıttığını belirten Ülgen, sinirlenerek "Bir daha beni Pınar Hanımla yayına çıkarmayın" dedi.

Hacıbetaşoğlu ise "Meslektaşım ne kadar alıngansız. Herhangi bir şey söylemedim" diyerek Ülgen'e yanıt verdi.

Editör: TE Bilişim