Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün (MGM) İstanbul için turuncu kodlu uyarısının ardından, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, AKOM’da son durumu değerlendirdi, “Bugün bu 4-5 günlük alarmın en yoğun kar yağışını yaşayacağız” dedi.

İmamoğlu, “Bu kar yağışı öğleden sonra İstanbul’da çok etkili olacak. Dolayısıyla dışarıya çıkılmaması, araba kullanılmaması, toplu taşıma hizmetimizin yine aynı sıklıkla tümüyle hizmetinizde” uyarısında bulundu.

İmamoğlu’nun açıklamaları şöyle:

Bu gece sabaha karşı son 30 yılın en soğuk derecesi ölçüldü. Bir istasyonumuzda 2003’de -4 ölçülmüştü bu gece -4.4 ölçüldü. Mart ayının en soğuk gecesini yaşamış olduk. Sibirya soğuğu diye tariflenen hava koşullarının şehrimize ne kadar yüksek bir etki gösterdiğinin de bir ölçümü diyebiliriz. Şu ana kadar kayda değer, bizi üzen hiçbir olay yaşamadık bu çok sevindirici. Özellikle vatandaşlarımızın aracıyla mecbur kalmadıkça yola çıkmaması en önemli detaydı. Toplu taşımamızın yoğun bir çabayla hizmet verdiğini belirtmek isterim.

‘4-5 GÜNLÜK ALARMIN EN YOĞUN KAR YAĞIŞINI BUGÜN YAŞAYACAĞIZ’

Vatandaşlarımıza duyuralım ki bugün, meteorolojinin sıkı uyarısı şu hemen öğlen sonrası yoğun bir yağışı diğer günlerin tamamı kadar kar yağışının bugün beklendiğini, şu anda belli bölgelerde havanın açık olması, bazı yerlerde güneşin kendisini göstermesi hiçbir vatandaşımızı aldatmasın. Bugün bu 4-5 günlük alarmın en yoğun kar yağışını yaşayacağız. Bu kar yağışı öğleden sonra İstanbul’da çok etkili olacak. Dolayısıyla dışarıya çıkılmaması, araba kullanılmaması, toplu taşıma hizmetimizin yine aynı sıklıkla tümüyle hizmetinizde.

‘BUGÜN VE YARIN…’

Kar kalınlığı bugün itibariyle bazı yerlerde 50 cm’ye kadar çıkabileceği yönünde tahminler var. Özellikle havanın soğuk oluşu, şehrin tümüne kar yağışının beklenmesi karın daha etkili tutmasına ve şehirde etkili olmasına sebep olacak. Aynı zaman don ve buzlanma riskinin de şehrimizi bugün ve yarın tehdit edecek.

‘BÜTÜN TEDBİRLER ALINMIŞ DURUMDA’

Özellikle bütün ekibimizin, 2 bin araçla, 10 bine yakın personelle sahada olduğunu şu ana kadar toplam 4 günde 44 bin ton tuz kullanıldığını, 900 ton solüsyon kullanıldığını ifade edelim. Stoklarımızın mevcut olduğunu bilinmesini isterim. Özellikle yine kumanya hizmetimizin 198 bin kumanya, 108 bin mobil malzeme dağıtımı yaptığımızı, mobil tuvalet hizmetlerimizin devam ettiğini, evsizlerin misafir edildiğini, sokak hayvanlarına 655 noktada kuru mama dağıtıldığını sizlere duyurmak isterim.

Tekrar şunu söyleyelim. Bütün tedbirler alınmış durumda. Bugün soğuk havanın rekorunun yanı sıra kar kalınlığı konusunda bile son yıllara dönük bir rekorun mümkün olabileceği konusunda öngörüler var. En yoğun kışlardan birini yaşayacağız. Lütfen bugünü, yarını çok tedbirli geçirelim.

UNKAPANI KÖPRÜSÜ

Unkapanı köprüsü çok konuşuldu. Bağlantı derzlerinde bir açılma yaşandı. 12’de köprü trafiğe kapatıldı, köprüde hiçbir yapısal problem yok. Açılır kısmına müdahale edildi saat 17 itibariyle trafiğe açıldı. Bu bazı kuruluşlar yazıyor. Denizin üzerindeki Unkapanı Köprüsü, kara kısmındaki üst geçit olan bölümde yaptığımız inşaatla ilgisi yok.

Her yerdeyiz, teyakkuzdayız. Bütün emekçi kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Tüm tedbirlerin en sıkı şekliyle alınarak keyifli bir hafta sonu, bu karın bereketini ki baraj doluluklarımız yüzde 84’ü aştı.”

Editör: TE Bilişim